Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- mengeluh
- our trip
- Sabar je la
- Masih di ARMA
- 2/2/2011, RABU
- 1/2/2011, SELASA
- 31/1/2011, ISNIN
- 30/1/2011, AHAD
- 29/1/2011, SABTU
- 28/1/2011, JUMAAT




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Part time
Tuesday, February 22, 2011; 3:19 AM

Bismillah...


Bertemu kembali bersama saya anwar noor azam. Hihi. Bermulanya hari Jumaat hari tu sampai la hari ahad, saya dengan semangat yang agak berkobar pergi buat kerja part time. Ala, bukan kerja office tu, bukan kerja kat hospital, kat sekolah pun bukan. Kerja aku hanyalah membuat sedikit soal selidik. Bersama saya ada 50 set soalan. Setiap satu set soalan tu ada 92 soalan semuanya. Soalan pun senang je, Cuma bagi rating 1 – 5 samada setuju ataupun tak setuju. Jadi saya kena cari 50 orang dalam masa 2 hari lebih untuk menjawab soalan2 ni.


Heh. Pada mulanya, saya rasa macam sedikit sangat je 50 set soalan ni. Yela, 50 je pun. :p Tapi rupanya...Tidak semudah yang disangka. Nak cari seorang untuk menjawab pun susah! Selepas berjalan berbatu-batu-batu, dan berpeluh-peluh-peluh yang menitik-nitik-nitik, di tengah-tengah-tengah panas, akhirnya dapat jumpa seorang yang nak beri kerjasama nak jawab soalan ni. Baru seorang! Ada 49 lagi. Begitulah seterusnya. Purata, sejam dapat seorang je. Agaknya, inilah rasa salesman selama ni kan. Huhu.


Mana tak nya, jumpa orang je, ada je alasan, sibuk la, dia bukan golongan belia la, tak reti jawab la, macam2! Tak kurang juga yang minta duit kalau nak dia jawab. Tak dapek den boghi do bai. Kesusahan saya menjalankan kerja bertambah sukar apabila seorang polis menahanku sebaik sahaja saya habis solat zuhur di masjid. Dibawa ke balai dan disoal berbagai-bagai soalan. Bengong. Ingat aku penjenayah ke? Heh! 2 jam den duk soal jawab ngan polis. Padahal saya dah bawa segala surat dari mana dan untuk apa saya buat soal selidik ni, semuanya telah jelas, tapi polis ni ‘bega’. Nak gak tahan saya tak tentu pasal. Agak-agak la nak tuduh pun. Last2 lepas gak la. Fuh..


Tapi tulah, orang cakap, setiap benda yang berlaku tu mesti ada hikmahnya. Kadang-kadang tu, bukan semua yang kita rancang akan berjalan lancar tanpa sebarang halangan, kan? Banyak benda yang kita tak jangka. Sebab semuanya bukannya berada dalam keupayaan kita untuk melihat masa depan. :)



Photobucket
Kak long oi. upgrade la sket tmpt ni. ngeh3

Photobucket
Lepas penat buat keje, malam makan seafood kat umbai :)


Photobucket
Next day, tukar ke Avillion hotel! Bye3 kak long. :p

Photobucket

Excited je duk hotel. huhu. dah2, sikit2 je gambar. gambar time bekerja xde ye. harap maklum ;))

p/s : tak kisah la balik mesir lambat pun. Biarlah study bertambah lama pun. Dah malas dah nak fikir. Dah takde semangat. Haha.

2 Lovers??