Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- hati
- it's about to start..
- Pilihan.
- Alhamdulillah. Debaran berakhir.
- gelisah, result exam.
- I am sooo speechless
- konvo..
- time difference
- sankiyu ma dear
- Kisah isteri dan pakaiannya




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

I'm alive :)
Monday, April 25, 2011; 3:39 AM

Bismillah...


Lama dah tak update blog. The only reason is I don't have much time. Yes, I do have 24 hours everyday. Everyone of us have 24 hours. Perhaps, the next day, I will have another 24 hours. But I have a lot of things to do! At certain limit, I feel like I need more than 24 hours a day. Heh! Tak bersyukur betul. huuu~


People always say, "kau ni bajet YB je. Apa je kau buat? Sibuk mengalahkan YB". Well, I guess I have my own personal and I don't have to tell you everything, right? It's enough for you to know that I'm quite busy lately. What I do, it's not your problem. Just let me handle it, ok? If I need anything, I will call you. (hik2, bajet emo)


Sooo many things happened. It just I didn't find suitable time to write it here. -.-" Sorry to all readers. lol. I guess someone is waiting for me to post something here. :p (bajet lagi. bajet ramai je pembaca kau) Naah, I just post this entry to let you know that I'm still alive. Still breathing, alhamdulillah. :) Sure, when I have free time and all my works is done, then I will post as many entries as I can. hik2.


Tu je setakat ni. Jadual pack. If there's someone who volunteers to exchange his/her place with me?~~~~take care @};-

p/s : harap memahami. cheh! :p

0 Lovers??



Special for my friends :)
Monday, April 11, 2011; 10:18 PM
Bismillah...


Today..

11/4/11..

I'm so excited to make this entry special for my friends, Khairul Afizal and Diyana Samad.

Ok, just call them pijai and dekna :)


Pijai and dekna,

I am wishing you Happy 21st Birthday, Selamat Ulang tahun, Sang-il ch'u-ka-ham-ni-da, Sanah helwah, Janmadina mubāraka hō, Janmadina mubāraka hō, Janmadina mubāraka hō :D

May Allah bless you always..

Osah la copek korang membesar. Aduhai.

haha. Paham tak bai, terutamanya yang ulang 3 kali tu. lol.


Macam kebetulan lak korang birthday sama kan?

And kebetulan korang kawan aku..

And kebetulan gak korang pernah sekelas.

And kebetulan lagi korang sama2 masuk kuiz sejarah. ngeh3

Apakah ini semua kebetulan?

Banyaknya kesamaan korang. wink2**


hik2.

Untuk pengetahuan pembaca yang lain,

Pijai and Dekna are among my best friends :)

Pijai, dari tingkatan 1 sampai tingkatan 5 tak pernah tak sama kelas.

Masuk kelab yang sama. Result pmr and spm pun sama.

osah eh tu tiru den.

And now samo2 ado kek mosir ni haa.


Dekna,

Den kenal time form 3.

Sebab sama kelas.

Tapi time form 3 xpernahnya nak tegur aku.

Tibe2 time form 4, ntah cam ne laa boleh termsg ngan kau. haha


Okay, to make it simple,

Pijai and dekna sama2 study group time spm,

sama2 team kuiz sejarah tahun 2007.

Bezo eh dekna kek india. ngeh3.


Okay, korang dah 21 tahun.

Dah boleh mengundi.

Den kocik laie.

Tapi korang jauh.

Lepas ni,

kok jumpo den, please claim hadiah :)

wink2**



May all your dreams come true :)

Nice to know you guys :)

p/s : sorry lambat wish. Ampun.. Busy gile. Ni baru den dapek on9 haa.

please refer link bawah ni. huu~

4 Lovers??



Yeay. Hujan!
Wednesday, April 6, 2011; 7:41 PM
Bismillah...


Sebaik sahaja habis kelas pharmacology pada hari ahad baru-baru ini, saya terus melangkah ke bangunan bernombor 109, manial street. Apa ya yang ada di sini. jeng3 :p Kat sini ada slide-slide yang kita kena tengok guna microscope! :) Yela, exam praktikal akan start pertengahan bulan 5. Dah tak lama tu. huhu.


Sampai sahaja di 109, fuh.. Nasib baik tak ramai orang. Ada la 2 orang perempuan arab. Lega~ Kalau tak, memang ramai dan jadi sardin la jawabnya. Memang tak dapek den nak bernapeh kalau ramai2. haha! Maka saya terus mulakan dengan microscope yang pertama. Kemudian kedua, kemudian ketiga...dan seterusnya laa. Perlu ke nak tulis semua? lol :D


Habis sahaja tengok semua slide, terus buat 2nd round. Start balik dengan slide pertama. Lama-lama..huuu, sakit mato den ni haa. Dok kelip sebelah mata je. Lama-lama dah tak larat. Tutup dengan tangan je la sebelah mata ni. o_O Tapi seriously la, agak puas hati tengok slide2 kat sini berbanding kalau tengok masa kelas praktikal pathology. Mana tak nya, masa kelas, kena tunggu giliran lama, dah tu ramai, kena berebut lagi, masa terhad. Fuh! Kat sini, tak ramai, selesa, boleh tengok banyak kali tanpa gangguan. wink2**


Bila rasa-rasa dah penat tu, saya pun menutup buku dan bersiap sedia nak balik. Tapi...Rupanya kat luar tengah hujan lebat!!!! Ulang suara, HUJAN LEBAT!!! Hoorey! Semua orang seakan gembira. Macam tak pernah jumpa hujan. Suke3!(mcm upin & ipin) :p Walaupun tahu, kalau hujan lebat means mesir akan banjir disebabkan sistem peparitan yang kurang. Mano nak jumpo longkang kek mosir ni bai. Den tak ponah jumpo pun. huhu. Masuk balik tengok slide~~~


Siap ada arab tanya, "kat negara kau hujan macam ni ke?". Apo lak xdo pulak, selalu jo hujan. haha. Saya cakap la, "fi biladi, daiman mator kida"(kat negara aku, selalu je hujan macam ni). Buat-buat terkejut lak arab ni. Sekeh kang baru taw. huhu


Hujan berhenti. Boleh la balik. Dalam perjalanan pulang, aik, tiba-tiba hujan balik. Aiyo..Cam no ni? Nak tak nak, terpaksa la naik teksi. Tapi kan, pernah tak berlaku kat korang, bila tak nak naik teksi, bersepah-sepah teksi offer. Tapi bila nak naik teksi, semua penuh, satu pun tak nak offer. Cheh! hihi. Itulah yang berlaku. Hampir basah kuyup dah haa berjalan kaki ni. Last2 ada gak la teksi. Dah nak sampai baru nak ada. Tapi naik juga. haha!


Dan hujan berterusan sampai malam. Nak pergi masjid pun payah. Esoknya, memang dah jangka, jalan akan lecak, air bertakung dan perjalanan nak pergi universiti akan jadi mencabar. Kot2 tengah jalan, pastu ada kereta bawa laju. Tak pasal-pasal je basah kan? huuu~


But the point here, kami gembira hujan turun. Dah rasa macam kat Malaysia la pula bila ada hujan ni~~~~:)


Photobucket

Sungguh-sungguh banjir

Photobucket

Mano la teksi ni hai..+_+

Photobucket


Keadaan depan rumah. Osah lecak eh tu :)

0 Lovers??



kenapa..penat..
Sunday, April 3, 2011; 12:57 AM
Bismillah...


Penatnya...


Rasa macam..


nak pengsan..


macam..


nak tercabut tulang..


macam..


nak meletup kepala..


Kenapa..


hari-hari..


kena penat??


Kenapa...


semakin hari...


semakin penat??


Ya Allah, berikanlah aku kekuatan..


-.-"!

0 Lovers??