Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- hati
- it's about to start..
- Pilihan.
- Alhamdulillah. Debaran berakhir.
- gelisah, result exam.
- I am sooo speechless
- konvo..
- time difference
- sankiyu ma dear
- Kisah isteri dan pakaiannya




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Pagi
Monday, August 31, 2009; 1:46 AM

Pagi semua =) Owh, selamat menyambut hari kemerdekaan to all malaysian..mesti pelik kn, tiba2 lak post entry pagi2..semuanya sbb masyitah telah kacau waktu tido aku..dia dtg then ckp.."balang bangun!"..then lepas seminit dtg lg.."tido lg..bangun..balang beli kereta ke??"..aku ckp,"kerete apa lak ni??"..then lepas seminit dia dtg lg.."tido lg!balang beli kereta ke?"..peh,malasnye nk layan..tp tulah yg berlaku utk 5 minit seterusnya..last2 aku bngon basuh muka, kn dah x dpt tido balik..hihi


Okay, perasan x lagu kt blog aku ni??best en??hee ^-^ aku saje letak sbb nak kongsi ngan org yg baca blog aku ni..to all who follow my blog, thanks =) Smlm aku g library ngan adk aku..best gak baca buku kt sana..tenang je..Tapi lepas sejam kemudian, tempat ni mmg x sesuai nk baca sbb ramai org n bising..haha..kebanyakan budak2 PMR n SPM..wtv~

Kat library 1st time aku dpt jumpe wani..hak2..gedik je =p n 1st time jmpe sri..sume kwn kt fs..sebelum ni, aku dah byk kali dgr org ckp..,"aku x pernah pon jumpe kwn fs kt mana2"..tp aku dah byk kali jmpe..hehe..btw,sorry to wani sbb xdpt jwb soalan add math yg dia tnya..x sempat nk prepare sgt laa..last2 suruh my adk,aishah jwbkn..huhuhuhu..

Eh2,gtg..abg n adk dah pnggil main ps2..huu..daa~

4 Lovers??



egypt
Friday, August 28, 2009; 9:38 AM
Akhir2 ni, ramai yg dah start tanya; dah siap beli barang ke nak bawa balik ke mesir??What??!!Eh budak ni, asal lak semangat benar tanya ni..pastu aku jwb la.."belum lagi..nanti laa.."..erm, sebenarnya, aku rasa cam x puas je cuti..hehe..biasa la tu =) cuba kita kira balik..bangun sahur, puasa, buka..pastu dah raya..pastu nak balik dah..waaa..cepatnya!!kalau nak cuti lama2 boleh x??xbuleh2..nak cuti lagi :(

But one thing i can not forget about egypt..i'm finally 18 years old at egypt..hehe

8 Lovers??



masyitah puasa
Monday, August 24, 2009; 5:45 PM
This is my last sister, masyitah, 6 years old


Pukul 8 pagi..
me : masyitah, kau puasa x hari ni??
masyitah : puasa laa..


Pukul 4 ptg..
me : cheh, dah melepet je dak ni..huu,kesian lak..masyitah2, bangun, dah petang ni..g mkn cepat..pagi tadi dah la sahur honey star je..
masyitah : belum lg..sekarang baru ptg..
me : ko lapar x ni?
masyitah : x
me : (haih budak ni) dah2, dak kecik puasa smpai pkol 4 je..esok sampai pkol 5 lak taw?
masyitah : ok


Pukul 9 mlm..
me : masyitah, ko nak puasa x esok??
masyitah : esok kena beli sate!!
me : puasa la dulu..esok nk puasa sapai pkol bpe?
masyitah : sampai buka la..
me : ok..wait n see..ngeh3

10 Lovers??



Friday, August 21, 2009; 5:15 PM
Hye2 =) Pertamanya saya nak mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan..bulan yg dinanti2kn oleh semua umat Islam..Bulan untuk kita merebut segala peluang untuk membuat kebaikan dah peluang utk kita bertaubat..Semoga kita sama2 memperoleh sesuatu dlm bulan ramadhan tahun ni..insya-Allah =)

Photobucket

mentang2 sekolah kluster kn =p



Okay, apa yg akan dilakukan oleh dak2 yg dah habis sekolah, then pergi ambil sijil SPM kt sekolah..Yeah, semua mesti mcm rindu kt sekolah..rindukn ckg2, rindukn kwn2, mak cik2 kantin2, rindukn suasana masa kat sekolah dulu, rindukan rotan ckg, berebut nak beli mknn, kena ceramah ke kt pengetua..ngeh3 =p Bila kita pergi sekolah, semua nostalgia kita mesti akan mula menjelma..seronok gak kn kt sekolah??

Tapi.., tidak bg kami..hihi..skema pulak..cam ni, masa kitorg g skolah SMKA SHAMS ari tu, berhenti kt dpt gate..WOW! Apakah semua ini??hahaha..pintu masuk yg kami tahu dulu kt bwh sana..jauh lg..ni skolah kita ke ni??xpe2,tibai jo lah..Bila kami mula melangkah, haa, ni la dewan baru tu..OMG, besarnya..bestnye :(( dulu kami duk kt dlm dewan kecik je..rasa cam nk jerit je..Ops, ada dak ngah trial laa!!hak3..xpe2, teruskn melangkah ke pejabat..misi utama, nak ambil sijil SPM..tp sesekali langkah kami terhenti..melihat suasana di sekeliling sekolah yg dah berubah..kami seperti masuk ke sekolah lain..ini bkn sekolah yg kami kenal dulu..waaaa =(( yo2 lak nk ambik gambar sume..dak2 ni mst ckp, "eish, senior ni gayat ke apa?"haha..waaa, kami segan gaks..ni kalau x jalan betul2, maw je sesat kt sekolah ni..dah tu ada lak bangunan baru..

Photobucket

kolam semenanjung

Photobucket

dewan baru..den x dapek nk raso..:(
Even my class masa form 5, "5ikram" dah tukar jadi "5iqram"..aiyo,sampai hati pengetua melupuskn semua nostalgia kami..kami t'tnya, apakah yg masih tidak berubah yg boleh membuatkn kami terigtkn sesuatu yg manis..dewan dah lain, kolam pon dah lain, lab2 pon dah lain, byk bilik2 baru, library lain..At last, kami sedar..rupanya ada lg yg masih x berubah..ape ye?? ^_^ kih2...cikgu2 yg ada kt sini..semua masih gigh mendidik pelajar2..masih lg menjalankn tugas seperti biasa..hidupnya hanya pada sekolah dan misinya untuk melihat anak2 didikannya berjaya..Ouch, thanks to you all cikgu2..dan kedatangan kami utk melawat mereka juga pasti membuatkn mereka gumbira..eceh2..perasan weyh!!


Antara ckg pertama kami jumpa ialah ckg zainoriah n ustzh sawiyah..tp ak cam sedih sket sbb pn sawiyah ckp ak dah lain..ckp kasar cm org arab..siap 2 kali dia tegur..apa la ckp cm tu kt ckg..er,mintak maaf pn zai n pn sawiyah..saya x perasan laa terlepas ckp..sorry2 =( then x kurang gak ramai ckg2 ni ckp, "ai nuar, puas bela rambut".."huh,kamu ni dah tukar penampilan".."uih,panjang rambut".."kamu ni balik dari sana x bawa ciri2 sana ke??patutnya makin alim"..uih,pedas2..nk terbakar je kulit ni raso eh..haha..tp kn, balik dari mesir ari tu terus je gunting rambut..ni kira pendek la ni ckg..nape sume cm nk ckp panjng lg??haish2 +_+ tak kurang gak dak2 junior ni, pandang mcm x pernah nmpk org..oit!!aku cungkil mata sorang2 kang..pndng tmpt lain x boleh ke??segan la aku..hahaha..xpelah, buek x apek jo lah..

Photobucket

see, mane ada panjang kn??biasa je


Last2, GPK hem belanja mkn tgh hari..dak2 ni cam malu2 lak..ley lak ckp xyah laa..eh2, xpelah..haha..sungguh2 ustzh tu ajak..last2 aku ckp, "kebetulan lak lapar..huhu"..haa,amek..sume org kena mkn..wakakaka...thanks ustzh asmah..balik dari sekolah mmg sgt letih~

0 Lovers??



smka shams ke ni??
Wednesday, August 19, 2009; 4:49 PM
lol..pagi tadi g skola ngan iqbal,pijai,sarah n atikah sukor..got very interesting story to tell u..but this night i'm so tired..x larat la maw post blog..tp nak gak tulis sikit..tu la sbbnye post entry ni...hihi..esok la ea..tata~

0 Lovers??



What do u prefer?
Tuesday, August 18, 2009; 8:37 AM
i need someone to talk to..Tapi ada ke org nak dgr semua cite aku eh?? =( pelik tgk dak2 yg ada gf, i mean sgf..perlu ke nak call sepanjang masa??xde lah, aku x ckp x boleh..Tp x perlu la sampai 24 hours, kn? sebenarnya aku ckp cm ni sbb aku pernah ckp2 ngan kwn aku ni, then tiba2 gf dia call..dia terus je tinggalkan aku..dah tu ckp lama2 lak tu..dah habis tu, dia ckp, "ok2,apa ko ckp tadi?"..Cheh, baik x payah..cite sekerat2 je..maleh den nk layan..aku suka cite2 kt member2 about anythings..tapi tgk org gak..aku suke cite kt org yg nak dgr cite aku..and dia mst lah boleh terima semua yg aku nak cite ni...n plg penting kena support aku walaupun aku salah..hahahaha..xde lah, boleh je nak tegur aku kalau aku salah..salah sorang yg selalu jadi mangsa aku ialah sein..hik3..yela, nama pon duk serumah..amek ko aku cite mcm2..tp dia ok je..xde la bila aku cita tu,dia jeles ke..haha..so boleh la cite mcm2 kn??thanks sein =) thanks to my friends yg lain gaks ; shamirul, muhammad, imran, shafiq, raziq, tiqah, syak, ana, bah, anas,fizi..haha,ni la yg dah pernah jadi mangsa aku =p ada lg tu tp x tulis kt sini je..ngeh3


Dulu masa kat sekolah, ada ckg praktikal buat satu game ni..semua org kena tulis nama sendiri kt atas sehelai kertas, then pasing2 kertas tu kt org lain..org lain akan tulis apa2 saje yg diorg nak tulis pasal kita..at the end of the game, semua kena baca apa yg dah org lain tulis kat kita..when it comes to my turn, ada la sorang dak ni, aku x taw la sape, tp dia tulis cam ni, "he only know to talk..when he start to talk, he will talk, talk, talk and talk..he will never stop!"..Ouch, sampai ati woo..tp tulah pandangan org kt kita..hee..best game tu =) erm, sama ke kalau kita tulis blog ngan kita ckp??jwpn dia x sama kot..sbb blog ni siapa2 boleh baca..kang ada lak something yg kita tulis, ada org xleh terima..org lain ok je,ekau je yg lobih2..den tulis ni pon nak pk org mcm ekau jo lah..so, terpaksa la bertapis2 sikit nak tulis blog..tp kalau kita b'ckp, boleh ckp apa2 je..sumo bondo yg ado kek kepalo tu, sumo yg torlinteh, abih sumo dicito eh..haha..i mean kat org yg boleh terima pape la, kn??tp best gak tulis blog ni..hehe..sekian~

4 Lovers??



finally,i did it :)
Monday, August 17, 2009; 8:14 PM
Hampir seminggu mencuba utk menggunakan photoshop cs4, akhirnya beerjaya gak hasilkn gambar yg boleh dikatakan berjaya di'edit' walaupun sebenarnya x berapa nk jadi..penat laa nk edit2 ni..ada sekali tu, seharian habis masa try guna cs4 ni..last2,bazir masa je..gambar yg diedit jadi ape ntah..haha..tapi bila dah berjaya edit gambar, baru la puas hati ni =) i take almost 1 hour to finish editing this photo....


Photobucket
first step, kena buat gradient dulu =)

Photobucket
then adjust colour

Photobucket
adjust brightness and contrast

Photobucket
masukkan gambar and buat kotak hitam kt sebelah

Photobucket
haa,dah tu buat frame dia lak..

Photobucket
masukkan tulisan..

Photobucket
then tambahkn cahaya bersinar kt frame dia..dah siap!!tapi,akibat x puas hati ngan warna latar belakang, g la adjust2 colour lg..

Photobucket
mission complete!!(puasnye hatiku..ngeh3)

Nampak mcm mudah je kn..kejap je dah jadi..but it takes time for begginers like me..hik3..plg susah and mkn masa ialah nk adjust colour.."osah dogel eh colour ni.."pape pon,thanks kt tiqah sbb ajar cam ne nk download photoshop cs4 ni =) dah2, malam sudah..tido dulu ya..nyte~

0 Lovers??



its 100??
Saturday, August 15, 2009; 7:01 PM
Okay, actually ni adalah post yg ke 100 sejak mula menceburi dlm dunia blogging after SPM dulu..waa, seronok kn??kiranya dah byk juga ak menulis..hek3..tp 100 ni termasuk blog2 yg ditulis tetapi tidak di post kn..hee,kire gak kn tu? :p

Photobucket

For this entry,i would like to talk about friends..since i was born, i'm a very quite and shy..in fact, i just start to talk when i was 4 years old..lmbt kn??hahaha..sbb tu la x ramai kwn..segan maw tego sape2 sampai ada yg ckp ak sombong..lol +_+ bkn x maw laa, just segan je..phm2 la kn..

When i was in f4,i just read a lot of books about friends and relationship..and i having my first hp when i was in f4 too..yeah,this is the turning point..sbb ak pena fikir, best kn klu kita ada ramai kwn..best kn klu kita g mana2,org tego kita..best kn bila kita dpt borak2 dgn ramai org..nape nk tkot2 kn..Okay, mula2 start ngan pak cik jaga..then mak cik kantin, mak cik tukang sapu kt skola and pejabat sume..yeah, x susah rupenya..tego je diorng..sume mst layan..ok kn??huhu..xperlu nk tkot pon sbb ckg ckp, semua org sebenarnya nk kwn ngan kita..kn?


And masa f4 gak start ada fs,tagged and lain2..huhu..terkejut gak..tiba2 je jadi cam ni..and i start to have many friends even out of malaysia..seronok..sgt2 seronok..boleh cita apa2 kt kwn..share something..and i try my very hard to make people happy..i try to be very nice to everyone..kenapa?sbb ak baca buku pasal manusia..manusia suke mcm ni,x ske mcm ni..blablabla..haha..so, semua yg ak nk buat, kena fikir dulu..ok ke klu buat cam ni..sometimes i terribly hurt just to be nice to them..i just dunno how to say "NO"..


Photobucket
Sgt2 kecewa bila ada org yg nk ambik kesempatan..kenapa eh??sbb nk sgt buat baik kt semua org..is that impossible??hmm..days after days,months after months and years later, i've many friends..especially from internet..huhu..Again, i was so disappointing..kita boleh buat baik kt semua org..but we can't expect they will treat us the same way..ada kot manusia yg mcm tu..sorry too bcoz sometimes i'm quite sensitive..sensitive for nothing..haha..Good friends??ada kot..tp susah nk cari..susah nk jumpa..susah nk kekal..huu..



Sering kali dikecewakn, so i learn something..in everything that i do, i never expect too high..i mean everythings!!coz xnk cam putus harapan lg..penat la mcm ni..kita letak harapan tinggi2,last2 xde pon..x guna kn??sbb tu laa,skang ni wat apa2 pon, just rilek2 je..boleh kot klu nk ckp x berapa nk serius..never take anything so seriously..taw bende ni cm x baek, tp x sanggup laa..hidup mst nk happy kn??back off ************..ak x ske korang!!berambus boleh x??maybe ni 1st time ak ckp cm ni..1st time ak rasa mcm nk halau kwn2 yg ntah pape..buat sakit hati je..klu boleh, nk delete je memory sume..baru ada byk space utk hafal anatomy..hahaha..tp ak x phm nape hati ak ni terlalu lembut bila org mntk maaf..sbb ak maleh nk pk sgt kot :'(


Ada ke kwn yg betul2 nk kwn ngan kita?xtaw laa..i'm still confius..kn org pena ckp, "i'll never leave u".."u always be my friend".."kau la kwn ak sampai mati".."i won't forget u".."plz dun forget me".."i'll always be beside u"..hahahaha...ak x kn percaya lg laa..mana ada org yg mcm tu..tlng la jgn ckp cm ayat2 ni lg..sakit je telinga nk dgr..guys, i always appreciate what u gave me..every good things that u did, i'll never forget..but i can't take how u treat me..like hell..sorry..ak x ske nk marah2 ni..not my type..so, bye2..ak x nk marah just benci je..understand??

p/s : emosi agak terganggu..sorry for the words that u can's take..and for the things that may hurt u from my word..sorry2~

6 Lovers??



tired~
Wednesday, August 12, 2009; 6:29 AM
Yesterday, i went to KL..it seem like i'm going there every weeks since my holidays..huhu..asking me why, i would answer:
  1. Seremban kn dekat je ngan kl..huhu
  2. Member2 dari negeri lain mcm kelantan, penang, perak, pahang, johor, semua akan pergi ke kl..mane ada nk ke seremban kn??

And here are some other question i would like to answer..:D


>>Kenapa selalu keluar dgn dak2 kt mesir je..nnt balik mesir jmpe diorg gak kn??
- dah member2 kt m'sia semua sibuk dgn study..xkn nk kacau kn??dak2 mesir yg balik je yg free..huhu..lg pon i prefer kluar time weekdays,x sesak..

>>How about weekends??nape x g jumpe member2 lain??
- coz for me, weekends la nk duk ngan family..usually, hari jumaat tu, mst ada abg, or adk balik..can i spend my time with them instead of my friends??

>>You mean, you lebih pentingkn family la??cam tu?
- of coz!!bkn slalu dpt jumpe pon..lgpon kitorg mmg rapat,slalu borak2..dlm apa2 hal pon, family kena utamakn..

>>Anything to say??
- yeah, sorry guys..bkn x nk jumpe korang..tp ak balik m'sia ni,mst la nk jumpe family dulu kn??9 bulan meninggalkn..hope u all understand ok??



Ok,dah jawab semua soalan..lepas ni,plz jgn tanye soalan pelik2 dah..plz refer kt jawapan kt atas ni..huhu..

Smlm bngon agak awal..then naik atas,tgk2 sume dah xde..haha..Hari dimulakn dgn main "need for speed" :D tbe2..OMG!!dah pkol 9!!dah lmbt ni..habis laa..then i tros mandi n siap2 sume..owh yeah,lpe nk call ibu.."ibu,nua nk g kl jap..nk beli buku kt kedai kamal tu".."eh,ada duit x ni??".. "er,ada kut..(xde sgt lol)..ada seratus lebih",,"cukup la tu"..ceh..haha..


Dalam teksi..aiyo,lembap giler teksi ni..xyah la nk ikut sgt peraturan sume..****..cepat la woi!!


smpai term,tros naik bas.."hello fizi,ak lmbt sket la..xdpt smpai dlm pkol 10".."haa,xpe2..kitorg (rahim,atan,yin,mohd) pon baru keluar ni..dlm 40 mnit kot"..ceh,seb baek kuar lmbt..


Kt kedai Kamal..what??!!ni ke kedai nye??gosh,dah la kecik,panas lak lg,dah tu ramai org..hahaha..nasib baik murah..then dpt beli buku anatomy je..RM98..pastu duit simpan utk tambang balik..


**fizi,ak rasa cam x dpt la nk ikut korang g genting..sbbnye, ak malas nk ckp kt parents ak..n ak cam malas je nk g..huk2..maybe next time ok??


huh,xsabar nk tunggu hari jumaat..abg akan balik..:)

0 Lovers??