Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- hati
- it's about to start..
- Pilihan.
- Alhamdulillah. Debaran berakhir.
- gelisah, result exam.
- I am sooo speechless
- konvo..
- time difference
- sankiyu ma dear
- Kisah isteri dan pakaiannya




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Melaka trip
Wednesday, August 28, 2013; 1:11 AM

Bismillah...


Last minute planning. Tahun ni berbeza dengan tahun sebelum ni. Tahun ni aku bercadang balik sekejap je. Dalam sebulan 11 hari. Tapi tahun ni la aku nak pergi jalan-jalan cuti-cuti malaysia. Heh! Mungkin sebab tahun depan dah tahun akhir. Takut dah habis belajar nanti tak sempat dah nak jalan-jalan. kan?

As I've very limited time, I have to choose and plan and manage and arrange my time very carefully. Sometimes, I refuse to go out with my friends. It just I want to spend more and more time with my family. You may not understand this. But for me, my principle is quite clear, family first. 

So here is the place where I choose to go. Melaka negeri bersejarah. Ada kawan ajak pergi melaka. Tapi aku nak pergi kl, ziarah lecturer. Tapi ada kawan tu tak dapat pergi kl. So aku terima nak pergi melaka. Lepas tu kawan cancel tak jadi pergi petang sebelum pergi tu. Then aku ajak orang lain. Jadi jugak aku pergi. Haaaa. Nampak tak keserabutan dan kepadatan jadual tu. ngeh3

Semua yang pergi ni buat decision nak pergi malam sebelum bertolak pagi tu. Kah3. Until now, I can't believe it. hahaha




Destinasi pertama kitorang adalah melaka wonderland. Tempat aku hilang phone. Can you imagine that? Hari pertama sampai dah hilang phone. So sangat sangat sangat susah nak contact sape2. Aaaaaa. Tekang ana cam ni. haha. So I'm kinda enjoy with sadness. lol. Tempat ni boleh la untuk main2 air. haha. Tapi ada gelongsor yang aku pening sikit naik sebab berpusing2. 

I upload some of the places we went during our trip.



Dah macam venice pulak naik kapal pastu ada bangunan2. hihi. Kononnye laa venizia. Tapi venice cantik lagi la kan. ngeh3


Masjid selat. Selama ni duk tengok gambar dan dengar2 je. Hari ni baru lah dapat jejakkan kaki. Beautiful! Tapi aku pelik kawasan sekelilig tu xde pulak nampak perumahan. Jadi aku tertanya-tanya, siapakah jemaah masjid ni?? Ada la tu kot. Cuma timing aku pergi ni x kena waktu solat kan. huhu


And here is wany musa. My friend from perak but working in melaka. Engineer petronas. Huuu~ Umur sebaya tapi dia dah keje, kitorng still students. Nasib la kaan. haha. I never expect we will meet. Especially after I've lost my phone. Damn you pencuri! Ok, sebenarnya ni first time aku jumpa wany. Sebab aku kenal dia dari kawan aku yang belajar kat nashville dan aku xpernah jumpa pun kawan aku tu tapi aku dah jumpa kawan kepada kawan dia dan merupakan kawan aku. Kah3. Xpayah nak buat ayat keling kat sini boleh x? lol. Senang cerita, aku, atan, izany semua first time jumpa si engineer ni. Kira fair la. ngeh3


Melawat pantai lepas solat jumaat. Masa ni chip ngan yun dah balik. So tinggal la 3 orang je. Pun boleh la kan. haha. Pantainya kotor. Mungkin sebab banyak kapal kot. Dan banyak pulak projek yang sedang dibangunkan. Serabut2. 


Air kelapa. Keropok lekor. Otak2. Watan. Yang penting lepas ni tak payah le beli watan. Ntah makanan apa pun aku tak tahu. 








Dah di celah2 pantai, ada tempat tersorok. Kitorang jalan2 je. Sekali jumpa kapal selam. Hahaha. Nasib tiket dia seringgit je. Boleh la masuk dalam tu. Besar gilo kapal ni. Tapi dalam tu sempit. Tak boleh la nak main kejar2 ke, main galah panjang ke. But it's nice!


Tempat yang wajib dan selalu dah pergi sebelum ni. Kota A Famosa. Yela, mengimbau kembali detik2 penjajahan dan kemerdekaan negara kita semperna kita nak menyambut hari kemerdekaan ni kan. huhu. 




Memang tak la aku nak naik beca. Baik aku jalan. Lagi banyak tempat boleh pergi. Dan berhenti sesuka hati. Dan jimat duit. ngeh3





Hari pun nak masuk maghrib. Tiket bas pun pukul 7:30 pm. Boleh la bertolak ke melaka setral. Sayonara Melaka. Moga berjumpa lagi. Aku dah tinggalkan phone aku kat sini. Hope kau happy si pencuri. Kat akhirat kau jawab sendiri okay. 

Sabtu aku pergi seminar NexUS kat bangi. Ahad pergi kenduri kawen kat kl. Nampak x? hahaha. Bye2. Nak siap2 barang ke terengganu pulak. 



0 Lovers??



2 pengumuman penting
Thursday, August 8, 2013; 1:12 AM
Bismillah...


Malam tu, aku ada dua pengumuman yang aku nantikan. Pertama adakah ramadhan akan dipanjangkan ataupun esok akan raya? Kedua adakah aku berjaya naik tahun 6 ataupun tidak. heh! Menci menci. haha. Pengumuman ketiga pengumuman kawen. eh? Bukan tadi cakap dua je ke. Memang pun. keh3


Tunggu punya tunggu. Akhirnya satu pengumuman keluar. Ok, esok raya. Sedih meninggalkan ramadhan. Aku pun pergi la siap2. Dah jadi kebiasaan, malam raya aku akan pergi rumah atuk. Dan pergi takbir raya kat sana. Kemudian pergi ke rumah jiran2. Bertakbir bersama2.


Until now, I decided not to check my result. As I can't do nothing. If I pass or not, tomorrow still hari raya. haha. Ok aku tak nak tengok. Tak nak. Tak nak. lol.


Hampir pukul 12 malam. Aku pulang ke rumah. On wifi kat phone. Dan dan je dapat msg ckp tahniah. Heh! Ape ni ape ni. Ok aku dah dapat agak. Terus terpaksa bukak laman web cairo university. Check2....


Alhamdulillah...officially 6th year / final year medical student of kasr el-ainy, school of medicine, cairo university. Alhamdulillah. Aku bersyukur. Penantian yang panjang, akhirnya berakhir.

Epic betul result keluar malam2 raya ni. haih. 

Ambik phone try call pingu. Tak berangkat. Msg pun xmo balas. hmm. Xjadi la nak bagitahu macam tu. kbai.



Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin. Tak cukup sorang ni. Sorang lagi kat mesir. :)

**tarikh dan masa post bukan tarikh sebenar

0 Lovers??