Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- hati
- it's about to start..
- Pilihan.
- Alhamdulillah. Debaran berakhir.
- gelisah, result exam.
- I am sooo speechless
- konvo..
- time difference
- sankiyu ma dear
- Kisah isteri dan pakaiannya




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

The high road to reason
Monday, November 30, 2009; 12:18 PM

Bismillah..

http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com
If your temper is aroused and you tell 'em a thing or two, you will have a fine time unloading your feelings. But what about the other person? Will he share your pleasure? Will your belligerent tones, your hostile attitude, make it easy for him to agree with you?
"If you come at me with your fits doubled," said Woodrow Wilson, "I think i can promise you that mine will double as fast as yours; but if you come to me and say, 'let us sit down and take counsel together, and if we differ from each other, understand why it is that we differ, just what the points at issue are,' we will presently find what we are not so far apart after all, that the points on which we agree are many, and that if we only have the patience and the candor and the desire to get together, we will get together."

Begin in a friendly way

(takes from "How to Enjoy Your Life and Your Job" by Dale Carnegie, page 160)

0 Lovers??



kulli sanah wentu toiyibin
Thursday, November 26, 2009; 11:17 PM
Bismillah..

Selamat Hari Raya Aidil Adha saya ucapkan buat keluarga, sahabat2, pembaca2 dan penulis2 blog dan umat islam seluruh dunia. Juga buat rakan2 seperjuangan yang akan sama2 melapah daging esok. Alhamdulillah, saya baru sahaja habis menghadapi "mid term exam". Lepas exam terus cuti 10 hari, memang la seronok. Walaupun bukan final exam, tapi dah rasa lega sikit. Bayangkan, lecturer cakap soalan exam adalah bab 1 dan 2. 2 bab je dah banyak nak hafal. Memandangkan markah akan ditambah bersama final exam, nak x nak, kena habiskan ulangkaji juga
http://emo.huhiho.com. Tapi, dalam 2 bab tu, 5 soalan je yang akan keluar dan markahnya hanya 2.5 http://emo.huhiho.com. What??!!Strugle untuk 2.5 markah! Itulah hakikat yang berlaku. Pernah sekali doctor cakap soalan exam dari page 25 part 1 until page 25 part 2. Adalah dalam 100 pages nak kena baca. Bila dapat kertas soalan, cukup kalau kita hafal 1 muka surat je dari 100 tadi. Tapi kalau siapa2 yang tak baca, mmg x dpt nak jwb dan menyesal sbb tak hafal semua http://emo.huhiho.com. Jadi, mmg patut la kami berasa sedikit lega apabila dapat cuti selepas exam ;)



Suasana raya di sini sgt berbeza berbanding dgn di Malaysia. Foods??of coz!!makan je lah apa yang ada. Takbir pun dah lain. Arab ni, raya cam xnak raya je. Nak pergi raya rumah ke rumah pun, bukannya ada kuih raya. huhu. Dah nama pun rumah student, yang ada buku, meja,pinggan, cawan dan katil. Perabot pun tiada..huhu. nak balik2!!http://emo.huhiho.com Kalaulah Malaysia sebelah je kan..huhu..Xpelah, nama pun pengorbanan, kan??Kenalah banyak bersabar. Sebab saya yakin, setiap usaha dan pengorbanan yang kita lakukan, pasti akan dibalas dgn sesuatu yang lebih baik, insya-Allah. Bagi sahabat2 yg berada di samping keluarga, sayangilah keluarga anda. Makan lemang tu, igt2 la org kat sini ;)


Bagi saya, tiada guna kita mencari semua perbezaan, kekurangan dan membandingkan semata2 untuk menyatakan siapa yang lebih bagus dan seakan2 menyesal berada di sini. Adalah lebih baik jika lihat apa yang ada disekeliling kita dan cari sesuatu yang kita boleh hargai. Saya pasti dalam setiap negara pasti ada baik dan buruknya. Maka saya memilih utk mencari yg baik dan sesuatu yang saya boleh hargai dengan ikhlas ;) That's one of the way how to enjoy your life and your job.

Akhir kata, kulli sanah wentu toiyibin..Semoga kita semua mendapat rahmat daripada-Nya.


p/s : macam mana nak buat rendang, kuah kacang & sos cili???Siapa ada resepi??

2 Lovers??



he pass away
Friday, November 13, 2009; 6:35 AM
Bismillah..

Pertamanya, saya mohon sahabat2 dan pembaca2 blog ini sedekahkan al-fatihah buat datuk saya yang telah pulang ke rahmatullah pada 11/11/2009.

Pukul 4:41 a.m,ibu hantar msg, "atuk rembau baru meninggal dunia. Kirim bacaan quran"..tapi saya masih lagi lena dibuai mimpi..tepat pukul 5:41 a.m, saya terjaga..aishah hantar msg, "dah tau atuk rembau baru meninggal?"..innalillah..saya tergamam..segala memori bersama atuk terus membayangi dalam fikiran..tidak perlu untuk saya gambarkan perasaan saya kerana saya yakin semua orang tahu apakah perasaan apabila menerima berita tentang kematian ahli keluarga..gembirakah saya??


Tetapi, saya pelik dgn segelintir sahabat, apabila saya memberitahu tentang pemergian arwah, mereka berkata, "yeke??tapi aku tgk kau rilek je..kau x sedih ke?"..dear friends, apakah engkau fikir aku sedang gembira dgn berita kematian??ya, aku sedih, itu sudah pasti, tetapi yang lebih penting adalah apakah tindakan yg akan aku lakukan..perlukah aku menangis dan murung dan bersendirian??perlukah aku ponteng kelas dan duduk rumah je??salah ke kalau aku cuba utk senyum??alhamdulilah, saya dapat mengawal emosi saya..saya hanya mampu sedekahkan bacaan al-quran buat atuk..semoga dia ditempatkan dalam golongan org yg berjaya..


Di sini, saya juga ingin memohon ampun dan maaf buat ibu, ayah serta keluarga kerana sudah lama saya tidak menghubungi..kalau ada pun, sekadar 2 3 msg je..anakanda harap bonda dan ayahanda berada dalam keadaan sihat sejahtera..

Bila dah masuk tahun 2 ni, rasa macam sibuk sgt..Benda yg nak kena belajar dan ingat bertambah byk..almost everyday i have to revise my study..kalau sehari x revise, esok akan bertambah lagi..seminggu x revise, minggu depan tambah lagi..i'm sure want to prepare early and not to wait untill the last minute..lebih baik prepare awal daripada tunggu nak exam,baru nak baca..yeah,byk belajar dari kesalahan2 tahun lepas..honestly, my timetable is pack..kelas dari pagi sampai ptg..then mlm nak masak lg,nak revise,nak hafal,nak review next chapter..herm..kalau kat sekolah,mmg la sekolah sampai ptg gak,tp benda yg belajar x berapa nak susah..cam math or add math,jux taw konsep je..tp kt sini, belajar sampai ptg, semua yg diajar kena igt..i mean all that is a fact that u must remember and will be ask in the exam..kalau seminggu, dah byk nak kena hafal..

Mmg tahun dua sgt berbeza dgn tahun 1..dari segi kandungan dia,boleh dikatakan 2 kali ganda byk..huhu..to my beloved family, i'll try to contact u..i promise..pray for my success here..insya-Allah..i miss and love my family very much~

0 Lovers??