Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- hati
- it's about to start..
- Pilihan.
- Alhamdulillah. Debaran berakhir.
- gelisah, result exam.
- I am sooo speechless
- konvo..
- time difference
- sankiyu ma dear
- Kisah isteri dan pakaiannya




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

The Choice Is Yours.
Thursday, March 31, 2011; 7:19 PM

Bismillah...



Photobucket




The Japanese raise a tree. It's called the Bonsai tree. It's beautiful, and pefectly formed although its heightis measured in inches. In California, we find a forest of giant trees called Sequoias. One of these giants has been named the General Sherman. Extending into the heavens 272 feet and measuring 79 feet in circumferencem ths magnificent giant is so larg that if it were cut down, it would produce enough lumber to build 35 five-room houses.




At one time the Bonsai tree and the General Sherman were the same size. When they were seeds, each weighed less than 1/3000 of an ounce. The size difference at maturity is considerable to say the least, but the story behind that difference in size is a lesson in life. When the Bonsai tree stuck its head above the earth, the Japanese pulled it from the soil and tied off its tap-rot and some of the feeder roots, thes deliberately stunting its growth. The result is miniature; beautiful, but still a miniature. The seed of General Sherman fell into the rich soil of California and was nourished by the minerals, the rain and the sunshine. The giant tree was the result. Neither the Bonsai nor the General Sherman had a choice in its destiny. You do. You can be as big, or as little, as you wish to be. You can be a Bonsai or a General Sherman. Your Self-Image - the way you see yourself - will determine which one you will be. The choice is yours.



(From book entitled, "See you at the TOP" by Zig Ziglar, page 90 &91)

0 Lovers??



Gear 5
Friday, March 25, 2011; 2:57 AM
Bismillah...


Hye! Ni post yang ke-3 saya tulis untuk malam ni sahaja. Haha! Dah nak buat macam mana kan. Malam ni pulak la tak dapat nak tidur. Semuanya gara-gara arab yang sibuk duk berparti sampai tengah malam. Mekak2 betul la. (hik2, nak salahkan orang je keje. :P)


Takde lah. Sebenarnya, malam ni la baru ada peluang nak on9 dan update2 blog haa. Mana tak nya. Sekarang ni sangat sibuk dengan proses pembelajaran. Doktor ada cakap, "we have to work and you have to work too". Sebab nak kejar silibus yang dah tertinggal. Tulah, siapa suruh balik Malaysia kan. huhu. Jadi, akibatnya silibus banyak dah tinggal. Untuk mengejar balik silibus sebelum final exam, doktor terpaksa la buat kelas pada hari khamis. So, cuti kami tinggal sehari je la.


Kalau dulu saya pernah cakap hari penat sedunia adalah hari isnin sebab kelas start pukul 8 sampai pukul 4:30. Tapi mulai minggu ini, saya mengisytiharkan bahawa hari penat sedunia telah bertukar kepada hari rabu. Kelas start pukul 7 sampai pukul 6 petang. Osah lamo eh tu. Tapi dalam menuntut ilmu ni, kita jangan banyak mengeluh. Kalau nak ikut kehendak kita je, bila nak berjaya? kan?


Tambah2 pula result untuk mid-year exam hari tu bar keluar. Jadi semua orang boleh tengok mana yang lemah dan perlukan perhatian lebih. Sekarang ni tak boleh nak buang masa dah. Final exam lagi beberapa minggu je lagi. Silibus banyak lagi. Semua orang mesti start gear 5. Kalau ada turbo boleh guna juga. huhu.Belajar banyak means nak kena ulangkaji pun banyak. Please jangan main2 lagi dah. Ingat sikit tanggungjawab sebagai seorang pelajar. Future doctor!


Sampai sini dulu la. Tak boleh nak lama2 lagi. Esok (jumaat) cuti. Masa yang ada mesti digunakan sepenuhnya!!!!!Sila jangan leka lagi. Masa sangat limited sekarang ni. Nak baca2 blog orang pun tak sempat. Even nak on9 pun rasa serba salah. haish. I'm going to study hard and smart from now. Do pray for me please :)


p/s : congratulation to my brother, faiz, who got 8a and 1b for his spm. And to my sister too, zulaikha, who got 8a in her pmr. Nanti la den bagi hadiah. ngeh3. TC~~~

2 Lovers??



Super senior :)

Bismillah...



Akhirnya, Abang faizal super senior dah menamatkan pengajian sebagai seorang pelajar perubata di Cairo University setelah 6 tahun setengah berada di bumi mesir. Haih! Mesti seronok kan? Abang faizal (atau lebih dikenali sebagai bobby) duduk bersama kami dalam satu bangunan sejak kami tahun satu lagi. Kini, setelah hampir 3 tahun, akhirnya bobby terpaksa kembali ke Malaysia dan membiarkan kami hidup berdikari. hehe.


Selama duduk bersama bobby, bobby la yang menjaga kami. Kalau ada paip bocor je, panggil bobby. Ada masalah internet, eletrik, beli barang, masalah tiket, semuanya akan merujuk kepada bobby. Tapi sebenarnya, kami dah anggap bobby ni macam abang kandung kami sendiri. Bobby pun banyak memberi nasihat tentang pelajaran. Kalau ada yang markah merosot je, mula la bobby marah. Haa, jangan main2. Kena mrah dengan senior. huhu.


Tak lupa juga hobi abang faizal...Karoke! haha. Bagi saya yang duduk tinggkat atas daripada rumah bobby, memang selalu la dengar. Layan je la kan. ngeh3. Apa-apa pun, terima kasih diucapkan kepada abang faizal dan senior2 yang lain. Pengalaman abang2 senior banyak mengajar kami. Semoga berjaya semuanya. Insya-Allah.

Jamuan perpisahan...



Photobucket


Photobucket

Photobucket
Ucapan dari abang wafi

Photobucket
Ketua batch. Yin~~

Photobucket
Pesanan terakhir bobby buat junior2 :)

Photobucket
New hair style. Sebelum ni lain. ngeh3

Photobucket
Doa..

Photobucket
dan makan!

Photobucket
Dan dimeriahkan dengan kehadiaran kawan arab bobby.

Photobucket
Osah eh tu upload gambar yang sama 2 kali! haha

Photobucket
Surprise! Bobby diminta menyanyikan sebuah lagu. lol

Photobucket
Hadiah daripada kami. Thank abang faizal. :)

Photobucket
Then, turn mad pulak..

Photobucket
Apo yang happy sangat ni jang? Sampai naik tangan pulak.

Photobucket
Ambik kau. Kau lak kena bagi ucapan. padan muka. ngeh3

Photobucket


Photobucket


Photobucket
I'm not sure about this. What make them very happy??

Photobucket
Kau ingat boleh terlepas? haha

Photobucket
Kek cokelat. Like! :)

Photobucket
Upacara pemotongan kek oleh super senior..

Photobucket
Sesi bergambar bermula...

Photobucket

Photobucket

Photobucket
This should be the sad part. tapi nape suke?

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Ape motif ni?

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Super senior terhebat!!

Photobucket

Photobucket
Sompek laie tu. haih!
Photobucket
Bye..

Photobucket
Bye2..

Photobucket
Bye3..

Photobucket
Bye4...

Photobucket
Bye5...

Photobucket

Thanks for coming muhammad 3ali wa mustofa :)
p/s : all the best to our seniors. Tengok senior dah habis belajar, rasa tak sabar pulak nak habis macam senior2. hehe

4 Lovers??



Makan malam bersama...

Bismillah...



Sekembali dari kelas, terus siap2 nak ke majlis makan malam bersama menteri pengajian tinggi. Maka perjalanan bermula..


Photobucket
Masjid sayeda zainab berhampiran dengan tempat tinggal saya

Photobucket
Tinggalan balai polis kesan rusuhan hari tu..

Photobucket
awat suka sgt ni imran?

Photobucket


Photobucket
The Rock :D:D:D

Photobucket
Sein, hilmi, raziq

Photobucket


Photobucket
Sambil2 tunggu menteri datang, baca buku jap..ngeh3

Photobucket
I.N.T.E.R.L.O.K

Photobucket
MUS..

Photobucket
MUS 2..

Photobucket
MUS 3...

Photobucket
Tekang aku makanan lambat sampai. Agaknya tulah perasaan back turn. lol

Photobucket
Amir Syahid

Photobucket
Ketua batch and pembantu ketua batch tahun 3

Photobucket
AJK PERUBATAN

Photobucket
Last but not least, bersama pegawai JPA :)

0 Lovers??