Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- hati
- it's about to start..
- Pilihan.
- Alhamdulillah. Debaran berakhir.
- gelisah, result exam.
- I am sooo speechless
- konvo..
- time difference
- sankiyu ma dear
- Kisah isteri dan pakaiannya




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Sahur
Saturday, September 19, 2009; 1:01 AM

Semalam aku x tidur lepas sahur..hee ^-^ bangganye. Yela,first time dapat sahur satu family tahun ni. Best kn? pukul 7 pagi aku balik kampung ngan abg2 aku. Fuh, ponek gak dibueknyo. Kena potong daging, ambil buluh, ambil daun pisang untuk buat lemang. Bagus kn ada cucu cam ni??hahaha..perasan~

Balik dari Rembau terus siap2 nak solat jumaat. After jumaat, abg ajak g shopping jap..Waaa,peluang x boleh dilepaskn..hihi..tp dekat seremban "jam" sgt3x. Agaknya semua nak balik kampung kot. haish. Mula2 g pacific, er, apa je ada kat sini??x best pun baju n seluar dia..Then decide nak g parkson lak. Lepas bpe jam tah cari seluar, akhirnya dpt gak beli seluar jeans warna hitam..tp mahal kot..RM1**..Tapi better beli kat sini laa..X sanggup den nak beli kt mesir, x sedap + design tah pape + besar..then beli seluar lagi n brng lain..Fuh, nasib baik dpt jumpa kat sini, klu x, satu hal plak nak g jj lg..wink2**

Malam mmg seronok sbb dpt berbuka ramai2, then terawih terakhir lg..eceh2 =p pastu igtkn nak buat kuih, tp cm maleh lak. Ada wat tournament pes 2009 lorh..ngee =D malam ni aku tidur agak lmbt, dlm pukul 1 laa. and mlm ni juga ada something happened. Something cam x best kot. Something yg berkaitan ngan hati dan perasaan..hahaha..Ok2,stop talking about that.

3:30 a.m..ibu kejut.."nua,bngon2..g ambil pinggan n cawan kt bawah tu"..aku bngon then,erk,asal lak ni??tidur x sampai bpe jam pun hah..tibe2 lak kena wat keje ni..adesh..rupanya ada majlis bersahur ngan jiran2 semua..huhuhuhu..xley bla. Dah tu boleh lak pasang lagu raya kuat2..haha, pak cik, belum raya lg laa..Seronok2 =) pagi ni still x tidur lepas sahur..haa, hebat kn??tapi still terfikir pasal benda smlm..lol,lupakan2..think positive~



Photobucket

rumah kami terang tatkala org lain tidur =_=


Photobucket




Photobucket



Hari ni mmg hari yg aku nantikn. Ada sebabnya. Aku nak tgk apa akan berlaku hari ni. Maybe something not good, but i don't know. I bet this raya will be greatly different from before.Okay, i'm going to tmn dato' wan. Atuk minta masak lemang. Xtahu la mata ni boleh tahan x, but i'll try..hee

p/s : sekarang ni semua org terlalu sibuk ngan hal msg2, ngan family msg2, persiapan raya..maybe xde masa utk bende lain kot..wtv~

***baru perasan waktu setiap entry yg di post lepas saya balik malaysia mengikut waktu mesir..So,jgn terkeliru..harap maklum

4 Lovers??



Kuih raya
Thursday, September 17, 2009; 5:45 PM
Bismillah..



Tengok tajuk je mesti ramai yg dapat agak, apa agaknya yg nak di tulis..tapi aku x kisah, aku nak tulis juga..hihi ^-^ Tahun-tahun sebelum ni,buat kuih raya kat rumah wan je..tp sekarang kn wan dah xde, so tahun ni buat kt rumah sendiri je..yes,ibu baru je beli "oven"..huhu..Ok, mula2 buat kuih yg biasa je..lol,susah juga..penat kot sbb kami puasa..hahahaha

Then,nak buat kuih lain pula..adesh+_+ thanks to Raihanah sbb sudi berkongsi resepi kuih..cokelat chip n "niskut" badam..haha..malam ni je aku ada buat cokelat chip sket..waa,sedap2!ikut kn hati,xsempat nak raya kuih ni dah habis..wakaka =p then esok nak tnye resepi kat org lain pula.btw, if u have any recipe, would u like to share with me??hee,juz leave ur comment ok??i really apreciate it..

Thanks too to atiqah for the "kad raya"..buat pakai adobe photoshop kot..even x dpt kad yg sebenar, dapat kt internet pun kira ok laa kot..dia ckp nak hantar kad betul2 tkot posmen dah cuti..gahaha..it's ok..but next time nak yg btol2 punya..=)

Photobucket

p/s : xde sape nak bg kad betul2 ke??sob3 ='(


8 Lovers??



Pantun raya
Sunday, September 13, 2009; 5:34 PM
Hye2 =) Nowadays, peoples are very good in making pantun for hari raya..lol ^-^ here are some of them :

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokan,
Saya budak baru belajar,
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Pisang emas dibawa belayar,
Masak sebiji di atas peti,
Hutang emas boleh dibayar,
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Pecah kaca pecah gelas,
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Berakit-rakit ke hulu,
Berenang-renang ke tepian,
Bersakit-sakit dahulu,
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Haha..kelakar ^-^ Setiap tahun inbox akan penuh dengan pantun2 raya. Mana tak nya, pantun dah la panjang, ada lak yang rajin buat pantun 8 kerat =) dah tu, hampir semua kawan akan bagi pantun raya, termasuklah orang yang tak pernah2 tegur pun hantar juga. Haa, ni la namanya message foward..haha.. Kadang-kadang tu, pantun yang sama je. Tahun depan pantun yang sama tapi dari orang lain pula. So, siap2 la delete msg yang x perlu tu. Sediakan space yang secukupnya =)


kad raya Pictures, Images and Photos

Ada gak teringin nak dapat msg macam ni malam raya nanti.."Salam, nuar!Selamat Hari Raya Aidilfitri. Semoga bahagia disamping keluarga. **** nak ambil kesempatan ni nak minta maaf atas semua salah **** kat nua selama kita kenal ni. And maafkan juga salah **** kat nua, taw?Jemput la datang raya kat rumah **** nanti ye. i wait for u!xoxo~"..hahaha..Merepek!ini contoh je, xde kaitan dengan yang hidup atau mati pun k. Just nak tunjukkan cara lain untuk wish raya =) tapi ayat last tu cam lebih2 lak kan??wtv~

But, i would appreciate if i got "kad raya". Yela, setakat ni, x sampai sepuluh pun ada. Sedih je kan? Abang postman, tolong la berhenti kat rumah saya bagi kad raya. Jangan la lalu buat x pandang je. Penat je tunggu..huhu

Kad raya Pictures, Images and Photos

---> Counting the day =(

4 Lovers??



This night
Saturday, September 12, 2009; 5:10 PM
I'm not satisfied!!it was so terrible..that what i think at first..


Here's what happened..

Hari ni, 12/9/2009, seperti yg dah dirancang, saya mengadakan majlis berbuka puasa di rumah. Saya menjemput semua bekas pelajar smka shams batch 2003-2007. Rupanya susah juga nak jemput orang. Bila hantar msg invitation, ada yang xnak reply, ada yang x confirm lagi, ada yang tengok orang lain dulu. OK, it's ok. Lets be more understanding, mereka x dapat hadir sebab ada hal, belum mula cuti raya lagi. Nevremind~


Pukul 6 petang, seorang pun belum sampai lagi. Pelik, xkan nak datang just few minutes before iftar, right? Kawan-kawan adik dari Nilai pun dah datang. It should be my "majlis", shouldn't it??6:37, at last, Atiqah Azimi datang. Lepas tu baru la yang lain-lain datang. Ada lagi kemusykilan, dah pukul 7:00 pm, tapi ada lagi yang dalam perjalanan. Even masa berbuka tu, bila orang lain dah habis makan pun, ada lagi yang baru sampai. Pukul berapa bertolak dari rumah??Honestly, i really hope someone come earlier. Xpe, kadang-kadang, x semua perkara yang kita nak kita boleh dapat~


One more disappoiting moment..,
Bila masuk waktu isyak, Irfan pun melaungkan seruan azan. Sekali lagi saya kebingungan, sebaik sahaja azan habis, ramai yang beransur pulang. Lantas satu persoalan timbul, apakah azan ini memanggil orang untuk solat atau menghalau orang??Kawan-kawan perempuan semua balik kecuali atiqah azimi. Again! Syukur kawan lelaki masih ramai yang mampu berdiri untuk bersama-sama menunaikan solat terawih bersama. Setelah selesai terawih, kami menjamu sedikit "moreh". Tapi makanan berlebih, xtahu siapa nak makan. Sebab itulah saya cuba mendapatkan kepastian, berapa orang yang boleh hadir pada majlis ini. Ini bagi memudahkan untuk "bajet" makanan supaya tidak berlaku pembaziran. Namun, sikap "segelintir" masyarakat kita mengambil ringan tentang perkara ini amat dikesali.


Everythings doesn't goes smoothly. Not like what i expected. Not like what i had planned. Kesediaan saya untuk menggunakan rumah saya untuk tujuan "gathering" ini, penat lelah ibu nak masak semua, adakah berbaloi semua ini? Adakah saya berpuas hati? inikah yang kita katakan "Dare To Fail"??full stop.

***************************************

Nampak macam teruk sangat kan?Apabila saya duduk seketika dan berfikir, mungkin ada hikmah di sebalik semua ini. I try to look something at their positive site. Betapa kehadiran mereka ke rumah ini saja sudah cukup berbanding jika tiada seorang pun yang datang. i should thanks to all my friends who come to this iftar. Ada yang datang dari KL, ada yang baru habis exam, ada yang baru sahaja mula bercuti,x sempat nak duduk di rumah terus datang ke majlis ini, ada yang masih belum bercuti tetapi dapat sama-sama melapangkan masa untuk turut sama dalam majlis iftar ini, ada yang dah terlambat, tetapi masih lagi berhajat untuk datang semata-mata untuk merapatkan ukhwah sesama kami. Do you ever see that??Not if you didn't sit for a while and think.They did a lot of sacrifies. i really don't know how i should thank to you all and i really appreciate it. Thanks juga sebab ada bawa makanan bila datang, tolong basuh pinggan dan angkat ke rumah ^-^
To Atiqah Azimi, i would say, you are great!

p/s : gambar akan diupload kemudian~

5 Lovers??



New layout
Thursday, September 10, 2009; 6:24 PM
Yeay!!i'm using new layout now..So, what do you think??nice??too nice??too bright??Just leave your comment..huhu

Like before, it takes hours for me to change to new layout..because i prefer to change and edit the given code untill i satisfied..ganas kn??:p

Satu sbb kenapa tukar layout..,sbb bila guna layout baru ada semangat baru nak tulis blog..huhu..good night (=_=)

4 Lovers??



Special gift
Friday, September 4, 2009; 5:48 AM
Bismillah..

Kdg2 terdetik dlm hati aku, betul ke aku nak ambil medic??Betul ke aku nak jadi seorang doktor??Betulkah pilihan aku ni??Mesti ramai antara kita yg pernah terfikir mcm ni..Apakah soalan2 seperti ini akan mematahkn semangat aku untuk terus mempelajari ilmu perubatan??Jawapannya tidak..Sebabnya aku tahu, jikalau aku ambil bidang lain sekalipun, persoalan2 seperti ini tetap akan mengejar aku =) So, wake up!!Jgn terpedaya..Sesungguhnya ilmu mmg seronok ^-^ Seronok x bermaksud sng ataupun susah..hehe..Sekali aku sudah melangkah, aku tidak akan patah balik..Yeah, dare to fail..eceh2 =)

Huu..mukaddimah je tu..Actually, semalam aku buka laman web chess.com..Aku sign in guna adik punya id dan jumpa seorg pemain chess ni..Markah dia agak tinggi..Kemudian aku kaji cara dia main..Setiap gerak-gerinya aku cuba utk fahami..Wow, this person is very fantastic!!Setiap pergerakannya tidak sekali aku dpt menjangkakan apa yg hendak dilakukan..Penuh dgn muslihat..Tetapi matlamatnya hanya satu, menjatuhkan king..Menarik!!Jelas sekali, fikiran dan tindakannya tidak sama dgn kebanyakan org..Dia mampu berfikir di luar kepompong kebiasaan..Dulu aku dah fikirkan satu cara utk bermain chess..Aku dah mencipta tektik ni dan setiap kali main aku akan guna tektik ni..It works!!huhu..I thought this is among the best way in the world..Tapi, rupanya dlm tektik yg aku cipta ni, masih lg terdapat pergerakan yg teragak2, terlalu berhati2, tidak berani mengambil risiko dan misi yg kurang jelas..Mmg aku suka guna tektik ni sbb aku selalu mng..tapi aku rasa aku nak perbaiki lagi..ngee =)

Sebenarnya, aku kagum dgn org yg mampu berfikir lain daripada manusia biasa berfikir..Contohnya ketika saya berada di Mesir..org2 arab suka menyiram jalan raya di hadapan rumah atau kedai2 mereka..Akibatnya jalan akan jadi lecak..ramai org akan ckp.."apa jadah la arab ni..ada pulak basuh jalan..nak lalu pon dah susah"..ada seorg kwn saya pula berkata.."kita kena tgk kenapa dia buat mcm tu..mungkin dia nak perangkap habuk bila siram air..jadi bila angin kuat xdelah habuk terbang"..Pendapat dia mungkin betul dan mungkin juga salah..Tapi, apa yg saya dpt, dia cuba utk berfikir tatkala org lain merungut dan marah..Saya tak menyalahkan org yg marah kerana kebanyakan manusia akan melakukan perkara yg sama..Saya cuma kagum dgn idea2 yg lain dari yg lain..huhuhu..Okay, cukup kot..

Nak siap solat jumaat..salam 'alaik~

0 Lovers??



T.S again
Wednesday, September 2, 2009; 6:20 PM
Pukul 9, dpt msg dari sein.."nuwa, ko jadi join x??"..OMG!!aku baru bngon tido..hihi..aku terus call sein.."sein,ko kat mana ni??ko nk g kisas dulu kn??pastu kita kumpul kt kl sentral balik baru g ts kn??".."aku kt kl sentral..a'ah..aku g kisas kejap je..nak ambil sijil je".."kirenye aku x yah la ikut ko g kisas..ak tunggu kt kl sentral je la?sebenarnye aku baru bngon laa..ngee".."dah agak dah ko".."xpe2...kita jumpe kt sana kay??"..



Photobucket

Then aku g mandi n siap laju2..huhu..bajet dpt kejar la tu ^-^ time dlm komuter, aku selak2 la diari aku..then jumpe ayat ni.." We are in a system some of which the system need to be improved but people are nut ready to unplugged"..mcm tulisan ayah..tapi apa maksud dia eh??tiba2 lak ada kt sini..hee..then aku pandang depan,akak dua org tu dah lelap..haha..puasa agaknye =p tiba2 baru aku igt..eh, lupe nk haverst pokok kt farmville!!waaaa..habis la cam ni..herm.




Photobucket


Akhirnya sampai gak..nak wat ape eh..dah la xde apa kt sini..xley mkn mc'd pon..haha.."sein,aku g ts dulu..".."ok2..aku kt kisas lg ni..mad ada..faiq pon ikut..raziq maybe"..okay then..nmpknye aku g dulu..rayau2 sorang la dulu..sampai ts,kt cc ckp xde internet..pulak!xdpt la nk on9..=(

Lepas 2 jam pusing..haish..mano ni..sorang pon xdo..dah habis satu ts ni aku rayau..herm.."sein,ko kat mane ni??aku dah nk patah kaki jalan2 ni..".."aku kt kisas lg laa..raziq g sana"..herm..,apeke..then raziq call.."nuar,ko kat mana??aku dah sampai ts ni".."erk..aku kt tingkat 4 kot..cepat2..aku tunggu ko..bosan dah ni"..then dlm masa tunggu tu, aku dah xde keje..terpaksa la snap gambar sendiri..amoi sebelah ni sibuk je nk pandang2..=))hahaha..nak tolong ke kak??





Photobucket





Photobucket


At last..dtg gak raziq..Eh,asal botak??haha..surprise!!!!!kih2





Photobucket


Aku pon g teman raziq round ts buat kali ke bpe ntah..hafal kot sume kedai..haha..then dah alang2 dtg, baik beli kasut kn =p tp masalahnye x taw nk beli kasut cm ne..ikut hati beli je semua..ngeh3..fikir punya lame,last2 ambik la kasut ni..dah consider byk bende la tu..huhuhuh




Photobucket


Suddenly,aku nmpk sorang ni..eh2,aku cam kenal la dak ni..cam dak satu skola ngan aku..erm,jap2..aku try call.."toot,toot2x"..eh dak tu rilek je..xkuar hp pon..silent kot..erm,salah org kot..biarlah..a few minutes later, zaim call.."hello..ko kt mana?".."wey zaim,ko kt mana?".."aku kt kl".."haa,aku kt ts gak..aku nmpk ko pkai topi tadi,ngah try2 spect".."huh??aku kt tingkat 3 ni".."aku kt tingkat 4..ko naik cepat"..eh,zaim kt tingkat3..dah tu dak ni sape..dia x keluar hp pon masa call tadi..hahaha..Gosh,kembar ke??then tepat2 lak zaim ada kt ts..pelik2..hahaha



Photobucket


Penat gak jalan2 ni..dah la time puasa ^-^ then faiq pon dtg..mad dtg last..sein x dtg pon..cheh..apeke..


Photobucket


Ngantok laa +_+ tido dulu ya..Ouch, cke2 dpt beli kasut..=) dpt la tido ngan nyenyak..zzzzz....


Photobucket


14 Lovers??



Home alone =)
Tuesday, September 1, 2009; 6:26 AM
Minggu lepas minggu plg byk masalah..n smlm adalah kemucak..full stop~

Hari ni bermula hari2 seperti biasa..Smlm abg dah balik itqan, adk balik ktt n mrsm..dah makin berkurang la manusia dlm rumah ni..So kuranglah persaingan utk mendapatkn oxygen..haha..merepek..aaa, bosan!ramai2 kn best..ley borak2 n maen game..huhu..Now, dak2 dah g skolah..+_+


Photobucket

Haa, ni adalah aktiviti gotong-royong sekitar kawasan rumah..x logik kn wat keje cam ni time puasa..penat seyh..dah tu, ada lak pertandingan sesama adik beradik,sape tido time puasa kire kalah..amek ko..dah penat2, xley tido plak..waa!!Seriously i say, kami lg sanggup tahan lapar dari tahan mengantuk..huhu..tp pelik, dak2 ni sanggup x tido nk mng..ada la sorang yg dah kecundang..plz la budak2 oi, tolong pergi tido..aku ngantok dah ni..bila sume org tida kire xde sape mng..kn3?



Photobucket

Bila dah duk sorang, apa lg..bkak internet, maen farmVille, kacau org yg ada kelas, bkak lagu kuat2..haha..Ouch,sweater tu baru beli kt the store..cheh, saje je nk gtaw ^-^ xde ke member yg nk ajak maen bola??hihi..sekian~


0 Lovers??