Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- hati
- it's about to start..
- Pilihan.
- Alhamdulillah. Debaran berakhir.
- gelisah, result exam.
- I am sooo speechless
- konvo..
- time difference
- sankiyu ma dear
- Kisah isteri dan pakaiannya




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

exam je keje
Friday, May 24, 2013; 2:10 AM

Bismillah...

Alhamdulillah. Aku baru je habis end round exam untuk subjek O&G. Ye, memang sangat baru. 

On the 1st day, 
Aku pergi dewan exam "gamble" je selepas semalaman stay up. Dah habis baca semua, tapi...soalan-soalan MCQ yang dikongsi oleh kawan-kawan dalam group fb + soalan dalam buku Dr Mahmoud Salem + soalan dari medad team + soalan past year lagi = beribu ribu ribu soalan. Aku dah cuba buat. Tapi tak sempat la nak habiskan. Ada kawan cakap, "ala, mcq je pun". Jepun jepun la kau. Kau boleh dapat full marks ke? haha

On 2nd day,
Sekali lagi aku pergi "gamble". Heh! Kau ni nua, gamble sokmo. hihi. Yela, sebab exam ni sehari selepas exam mcq yang kat atas ni. Malam tu memang saya tak dapat nak stay up. Hutang tidur sebelum sebelum ni tak sempat nak bayar, dah nak tahan tidur lagi. Last2 pening, tidur. Kerisauan aku yang paling besar adalah bahasa arab sebenarnya. Sebab...nak pergi ambik "history"  dengan pesakit depan doktor. Aduiiii. 

Dan aku pakai t-shirt je pergi exam. Malas pulak rasa nak gosok baju. Sekali datang, semua dak arab pakai suit lengkap. Dak melayu pun ramai gitu. Peh, saiko habis. Untuk sedapkan hati sendiri, aku cakap la, "takpe takpe, doktor bukan nak tengok pakaian, yang penting boleh jawab ke tak. heee. Pandai je nak sedapkan hati sendiri.

Sementara menunggu turn, kerja menghafal vocab je la. haha. Tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu, dah ramai balik. Sebab nombor giliran aku belakang2. Entah bila la nak sampai ni. ala, rileks la. Bukan first time jadi gini. Sokmo last aku ni. haha

Dan bila sampai turn aku...
Doctor : Hi, good morning.
Me : Hi doctor!
Doctor : do you have the slip?
Me : yes yes, but this is not my id number.
Doctor : you are not 83?
Me : i'm 83. But i'm 3083 not 2083.
Doctor : owh, it's okay (sambil betulkan nombor dalam buku markah dia)
Doctor : unfortunately, the patient is tired after answer so many question. I'm sorry but you can tell me what you doing to ask. 
Me : er..okay2 (for me, this is fortunate doctor. hihihihihi)
Doctor : Okay, this patient is 22 years old, come to the hospital complaint of no conception. How you take present history and menstrual history of this patient.
Me : no what??
Doctor : conception..infertility.
Me : Owh..first of all, we will ask about her relationship with her husband. What is his work? Maybe her husband work so far away that they meet only for sometime. This maybe the reason there is failure of conception. Then we ask about her menstrual cycle. Is it regular or not. If it's not, it indicates maybe there is a defect....(dan seterusnya dijawab dengan agak lancar)

Alhamdulilah..dipermudahkan. Apa-apa pun, kau pergi la improve bahasa arab kau tu nua oi. yelaaaa o_O. 

Now, i'm preparing myself for my final exam! Ah, macam tak percaya. Dah nak tamat dah tahun 5 ni. Pas exam, tahun akhir dah. O_O Sambil sambil tu sempat lagi tu update blog. heee. yeah, of coz. 



Rajin terlebih, saya buat besar2 ni nak bagi ingat hang tu ada exam anwar. Hang jangan duk main laptop je. Yelaaaa. Nak pergi study la ni..

p/s : owh lagi satu, saya baru je tukar font besar sikit. Bagi sonang nak baco. :p




2 Lovers??