Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- 29/1/2011, SABTU
- 28/1/2011, JUMAAT
- Post exam
- You must do them
- scotfield
- a message
- H.U.J.A.N
- Tatkala ujian menimpa..
- pre-examination
- 2011




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

30/1/2011, AHAD
Wednesday, February 2, 2011; 5:13 PM

Bismillah...


3:00 a.m., aku terbangun gara-gara bunyi bising di luar. Adoihai. Bagi chance la aku nak tidur. Tak dapat tidur. Terus buka laptop dan tengok muvie. Tiba-tiba adikku, aishah, menelefonku dan mengatakan bahawa akan ada seorang wartawan nak ‘call’ aku menanyakan tentang keadaan di sana. Kak murni. Aku kenal, adik kepada kakak maheran. Lalu aku segera memberikan maklumat yang aku tahu (eceh, bajet cemas). Dan kak murni meminta izin mengambil gambarku di facebook. Ok~



Semasa aku sedang memasak bubur, sekali lagi aishah ‘call’. “berita dah keluar! Tapi ada benda kelakar. Apa balang cakap tu keluar tapi dia letak gambar kawan balang”. Hahahahaha. Sangat kelakar. Sebab aku suka guna gambar orang lain dalam ‘prodile picture’. LOL. Owh, lupa nak cerita. Line telefon boleh guna mula petang semalam. Tak tahu sampai bila boleh ni. Tapi internet masih disekat. Keadaan masih tidak selamat. Depan rumah aku ni pun dah ada orang jaga sambil pegang parang. Haish. Kalu kayu ke besi ke, berani gak nak keluar. Kalau parang, lupo kan jo lah hajat. Kang tak pasal-pasal den lak kono tikam. -.-“



6:30pm, ada perjumpaan untuk semua pelajar Malaysia yang berada dalam bangunan ni. Setelah mendengar surat pekeliling yang dikeluarkan oleh MSD (Malaysian Student Department), baru aku sedar bahawa orang ramai yang bersenjatakan parang, kayu dan besi itu bukanlah bertujuan memberontak. Tetapi mereka semua sebenarnya sedang menjaga kawasan perumahan yang ada. Dan disebabkan itu jugalah banyak jalan yang disekat. Antara maklumat yang paling menggerunkan adalah, seramai 2000 orang banduan telah terlepas di Cairo, dan hampir 6000 banduan di Iskandariah. Rupanya, sudah banyak kes kecurian dan rogol sejak banduan-banduan ini terlepas. Inilah yang cuba dielak oleh penduduk di sini. Baru hatiku berasa sedikit lega.



Maka kami juga tidak terkecuali untuk menjalankan tugas. Jadual untuk mengawal bangunan ini telah diagihkan. Giliran aku pukul 12 – 2 am. Terbaik. Time tido. Haha. Sekian laporan ^^

0 Lovers??