Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Tatkala ujian menimpa..
- pre-examination
- 2011
- Exploding some "management myths"
- m.o.o.d
- what a day
- cumpleanos ^^
- Housemates
- Profesional day
- recharge ourselves




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

H.U.J.A.N
Sunday, January 16, 2011; 6:44 PM

Bismillah...


"Hey! It's raining here. lol."
Hujan. Seringkali dikaitkan dengan katak. Betul ke katak yang panggil hujan? Kalau betul katak boleh panggil hujan, aku rasa macam nak bela katak banyak2 je. Supaya boleh hujan hari2. Oh, rindunya hujan -.-" Bila hujan je, ada orang suka, "bestnye hujan. Sedap tidur ni!" Tapi ada orang yang mengeluh, "ala, hujan ke. Rosak plan aku". Begitulah yang acapkali kita dengar dan kadang-kadang juga kita pernah mengatakan benda yang sama. Janganlah mengeluh. Sebab orang-orang yang tinggal di Cairo ni, dah lama tak rasa hujan. Betapa kami merasakan betapa nikmatnya hujan. wink!




Jumaat. Aku berjalan kaki ke arah masjid, ingin menunaikan tanggungjawabku sebagai seorang lelaki muslim. Tiba-tiba, titisan air menitik. Eh, air apa ni? Semakin lebat. Owh! It's raining! ^^ Tiba-tiba excited. Hujan. Hujan. Hujan. Kegembiraan sedikit terpancar. Langkahku semakin laju. Kalau lambat-lambat, jawabnya basah kuyup la. Sampai sahaja di masjid, keadaan di masjid sudah pun sesak. Makmum yang pada asalnya duduk di atas tikar yang terbentar di luar masjid sudahpun berpusu-pusu masuk ke dalam masjid. Aduh. Penuh! Aku tak ada pilihan. Menanti dengan setia di luar masjid sehingga habis kuthbah Jumaat.




Bilal melaungkan ucapan iqamah. Semua orang sudah pun bersiap sedia untuk mengangkat takbir. Aku masih tercari-cari tempat untuk solat. Aku ternampak tikar yang telah digulung tersandar di dinding. "Ah, tibai je la" bisikku. Lantas aku mengambil tikar itu dan membentangkannya. Maka ramai orang yang bergegas menuju ke arahku ingin mengambil tempat juga.




Allahuakhbar (Allah maha besar). Sedang aku solat, tiba-tiba badanku menggigil. Haish. Sejuk! Memang aku tidak menjangkakan hari akan hujan dan akan jadi sejuk macam ni. Reaksi badanku terhadap cuaca yang sejuk tidak dapat lagi aku kawal. Aku terus menggigil. Dan tiba-tiba, makmun di sebelahku berhenti daripada solatnya (masih dalam rakaat pertama) lalu memandang ke arahku. Haish. Apa salah aku ni. Menggigil tu, tak batal solat kan? +_+ Dia membuka sweater lalu meletakkannya ke atas badanku dan meneruskan solatnya. Gosh. What happened? lol. Malu2. Ketika ruku', kakiku menggigil juga. Tak dapat nak sorok dengan sweater or whatever. o_O




Usai solat, aku memulangkan sweater kepada tuannya. "Syukran" kataku sambil tersenyum. Kami berbual sebentar kemudian bersalaman dan beredar. Tak sangka ya, ada juga orang arab ni yang baik. Sedikit sebanyak, tanggapanku terhadap orang arab ni berubah sedikit. ngeh3 :)






EXAM, 15/1/2011


Akhirnya, sampai juga waktu exam ni. Semalam, aku masih juga tak dapat tidur. Cuba tidur, cuba dan cuba. Sama je. Mata tak nak lelap. Ah, lantaklah. Ambil buku dan terus study. Masa exam, nothing special, exam start tepat jam 10 pagi. Ada special sikit la, aku terpergi ke tingkat 3, padahal exam kat tingkat 1. haha. Kesan kopi yang aku minum pagi tadi masih boleh bertahan. ^^ Dengan lafaz bismillah, aku mulakan. 2 jam masa yang diperuntukkan untuk menjawab. Aku dengan lajunya menulis takut tak cukup masa. Bila dah laju, paham-paham la kan, tulisan cam tak ok sikit. Tapi still cantik dan difahami. ngeh3. ^^ Alhamdulillah, soalan tak berapa nak susah. Latihan menjawab soalan past year sangat membantu. Habis menjawab soalan essay, tinggal soalan MCQ je lagi. Aik? Baru sejam? Apekah? Jangkaanku meleset. Ingatkan tak cukup masa, rupanya berlebih-lebih. Lalu aku mula tulis secara perlahan. Habis! Aik. Ada lagi masa. Lalu aku mula menyemak semula semula setiap jawapan aku. :)




Ah, bosannya. Kedudukan dalam dewan kali ni memang tak best. Ada ke patut aku duduk tempat paling depan sekali, paling hujung sekali (dekat bucu la). Pandang kanan nampak dinding. Pandang depan nampak diri sendiri kat cermin almari. Pandang kiri nampak orang sebelah, Badriyah nama dia. Pandang belakang...agak-agak nampak apa? haha. Nampak jawapan orang belakang la. lol. Tahap kemengantukkan dan kelaparan memaksa aku keluar awal daripada dewan peperiksaan (40 minit awal). Tapi, tapi, tapi..Tiba-tiba macam jadi isu lak. Pergi mana-mana, semua orang cakap, "oi budak keluar awal". Orang datang rumah, "assalamu3alaikum budak keluar awal". Apeke. Siap masuk nama dalam blog batch. Ni nak sabotaj orang la ni. cheh! Apa-apa pun, baru habis satu paper. Banyak lagi yang masih menanti. Wish me luck!

2 Lovers??