Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- recharge ourselves
- Kita kan orang melayu
- mood saya
- Everything happen for a reason
- it's november!
- It's my turn to change
- Positive thinking :)
- Apology
- Set your goal
- The Knight in The Shinning Armor




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Profesional day
Wednesday, December 8, 2010; 10:11 PM

Bismillah...


First of all, aku ingin sekali mengucapkan selamat tahun baru hijrah 1432 buat semua umat Islam. Haa, dah masuk tahun baru ni, apa macam? Ada azam baru tak? huuu~



*******************


Orang cakap belajar kat dalam Malaysia dengan belajar kat luar negara ni lain. Yeke? Orang cakap belajar kat Malaysia banyak assignment. Yeke? Orang cakap belajar kat luar ni relax. Yeke?



Entahlah. Nak cakap pun susah. Belajar mana-mana pun sama je. Yang lainnya ialah sistem yang digunakan. Kalau kita tak biasa dengan sistem tu kita akan cakap susah la. Tapi... Berdasarkan pengalaman masa belajar kat INTEC, UiTM dulu, memang agak banyak assignment. Setiap subjek ada assignment. Setiap subjek kena present. Bila datang Cairo tak de la banyak sangat assignment. Tapi tu tak bermaksud belajar kat sini senang. Tak bermaksud juga belajar kat sini susah. Cumanya suasana itu sudah berubah. Masalah komunikasi seringkali membataskan pergerakan. Tapi masalah tu bukan untuk kita jadikan alasan mahupun penghalang. Masalah tu boleh selesai. Practice make perfect. Chaiyok! ^^



Baru-baru ni, persatuan PERUBATAN telah mencetuskan idea supaya semua pelajar perubatan Malaysia yang belajar di seluruh Mesir untuk memakai baju kemeja lengkap pada hari Isnin. Of coz, baju kurung untuk pelajar perempuan! Tak payah la buat-buat tanya. Haish. +_+ Mahu tidak mahu, sebagai salah seorang ahli persatuan perubatan, aku turutkan juga la. Maka pada hari Ahad, mula la nak cari baju kemeja. GOSH! Dah berkurun tak pakai baju formal ni. Hampir 3 tahun belajar kat sini, tak pernah terdetik pun kat hati nak pakai baju formal. Ehem, did you mean liver? yeah. haha. Tie pun ada sehelai je. Tu pun tie masa mula-mula nak datang sini. Kasut hitam memang tak payah cakap, dah lama tak ada. Cumanya, pelik la. Nak pakai baju kemeja masa musim sejuk cam ni? Are you serious? Sejuk kot!



Tatkala melangkah kaki ke Cairo University, memang berasa agak janggal. Sebab orang-orang arab tak pakai sangat kemeja ni. Kalau ada pun, boleh kira dengan jari je. Maka bersepah-sepah la budak-budak melayu yang berpakaian formal. Semakin lama semakin ramai yang datang. Maka perasaan janggl tu makin pudar. huhu. Sekali tengok, "wah, smartnya pelajar-pelajar Malaysia! Dah macam doktor dan prof yang nak mengajar". lol. Maka bermula dari saat itu, setiap hari Isnin, kena berpakaian formal. Dan berkemungkinan besar, anda akan mendapati aku memakai baju kemeja yang sama tiap-tiap hari Isnin. haha! Sebab memang datang sini tak bawa baju kemeja. Harap maklum.


Just enjoy some of the photos...Sekarang agak malas nak bergambar. :p




Photobucket
Siap tight in lagi. haha

Photobucket
Biasa la, ada yang pakai jacket. Nama dia sein. ;)

Photobucket
Kalau perasan, dak pakai baju merah ni ada je kat mana-mana. Happy semacam je. Mesti ada pape ni. Kalau jumpa dia kat mana-mana, tolong sekeh kepala dia. haha
p/s : good luck to my clone who is gonna sit for the exam which is just around the corner. Study smart. Jangan hilang focus ^^ bittaufik wannajah. 3andi el imtihan nussu sanah fi awwal shahri wahdah :)
oyasumi~

7 Lovers??