Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- The Knight in The Shinning Armor
- Raya sudah
- Ketupat
- Bangun lewat
- new face
- Pak cik Azmi
- KLCC
- putera raja
- 2 important events on 21 July 2010
- Tiba-tiba




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Set your goal
Friday, September 24, 2010; 6:06 PM

Bismillah...


Hari ini saya agak tertarik apabila melihat status Dr
Zainur Rashid Zainuddin di facebook :


"Seorang yang kehilangan misi perjuangannya akan berubah wajah menjadi seorang yang kecundang.

Seorang yang jatuh tetapi berjaya bangkit dan meluruskan orientasinya maka dia akan menjadi pejuang yang berjaya.

Layak atau tidak kita memiliki nama besar pula tergantung kepada sebesar & seagung mana misi dan visi yang kita sandangi."



Lantas saya teringat kandungan buku yang saya baru sahaja baca yang bertajuk "success is a choice". Memang betullah apa yang diperkatakan oleh Dr Zainur dan juga apa yang tertulis di dalam buku ini. Misi dan matlamat adalah elemen yang sangat penting dalam kehidupan seseorang itu.


"Goals : You'll get there if you know where you are going"


Manusia sering kali terkeliru dan teragak-agak dalam membuat sesuatu keputusan. Contohnya, jika kita terpaksa memilih untuk melakukan sesuatu, kita mula mengambil masa yang lama untuk memikirkan apakah yang terbaik untuk kita. Kadang-kadang kita juga terkeliru yang mana satu yang harus kita pilih. Namun, jika kita mempunyai matlamat yang jelas, kita tidak akan lagi terkeliru mahupun teragak-agak dalam membuat keputusan. Pilihan yang lebih cenderung kepada matlamat kita, maka itulah yang akan kita pilih. Mudah kan? Mengapa perlu mengambil masa yang lama jika kita sudahpun mempunyai misi yang jelas. Sudah semestinya kita akan mengutamakan misi kita. Kan? =)


********************


A goal works like a magnet, and its magnetic force will pull you to success and fulfillment. Isn't it a lot easier to get to the corner store if you know where it is? On the other hand, how could you ever get there if you don't know where you are going? If you don't have a goal, how do you know that you have succeeded? That is, how do you know you've arrived at the place you are trying to go?


Why poeple don't set goals?
People are afraid to set goals because they fear that by setting goal, they and others, will be able to determine whether they have succeeded. They are afraid of what others may think of them, and they are afraid of what they may think of themselves. People who fear failure live by the maxim, "If you don't try, you can't fail." They conveniently gloss over the most important maxim: "You can't succeed if you don't try."


I keep thinking why most peoples do fear of failure. I read a book when I was 16 entitle "Dare to fail". This book didn't ask us to fail but they encourage us not to fear to try something new or do something. Many peoples afraid of doing something because they fear of failure. Hey, If you never try, then you will never know. How could you say you are going to fail when you not even do it? Yes, many of the successful peoples in this world not achieve their level now in a blink of an eye. They go through many difficulties and they did fail many times too. But wait, do you know that winners don't view failures as failures but as learning experiences and opportunities. Like what Dr Zainur said, "Seorang yang jatuh tetapi berjaya bangkit dan meluruskan orientasinya maka dia akan menjadi pejuang yang berjaya." This is very good! We can't expect to win all the time. When Allah gives us failure, it means at that time, we are strong enough to face it. Everything happened for a reason. Maybe when we fail, Allah wants us to learn something. Allah knows everything. So, please don't give up, stand up, be strong, set your goal and move on =)


Okay, tiba-tiba ada rasa macam ceramah motivasi kan? Yela, I will stop here. Masing-masing pun macam dah mengantuk je. huhu. See you in the next chapter~


p/s : ada jumpa buku "life is an open secret" dan "first thing first". Entah sempat x nak baca sebelum pulang ke cairo...medik oo medik. =)

10 Lovers??