Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Tiba-tiba
- sepi
- Holiday start
- Funny
- Oral physiology
- Be great person
- The sun and the wind
- Don't regret
- summer exam
- Spring break




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

2 important events on 21 July 2010
Thursday, July 22, 2010; 6:07 AM

Bismillah...


Bila duduk dengan kawan, tengok kawan ada benda baru, mesti aku pun nak benda baru. Tengok kawan ada laptop baru, mesti rasa nak beli laptop baru. Tengok kawan ada i-pod, i-phone, baju adidas, crocs, kasut baru, mesti timbul perasaan nak beli juga. Padahal tu semua hanya keperluan yang tidak begitu mendesak. Tapi bila balik rumah, tengok ibu dengan ayah penat pergi kerja, tengok adik-adik pergi sekolah, tengok abang-abang sambung study, semua keinginan yang pada mulanya membuak2 terus hilang. Tiba-tiba aku merasakan sudah memadai dengan apa yang aku ada sekarang. Mengapa perlu ikut orang? Mengapa harus ada perasaan cemburu bila tengok orang lain ada benda baru, benda yang lebih canggih sedangkan aku tidak memerlukan sangat. Seringkali aku terleka dan kadang-kadang terlupa akan asal-usulku. Keluargaku tidak kaya, adik-beradik ramai yang masih lagi belajar, belajar perlukan duit, nak beli buku, nak bayar yuran, nak beli baju sekolah, nak hantar pergi kelas tambahan. Kau ingat kau dapat biasiswa, kau dah boleh beli macam-macam? Kau rasa duit tu milik kau seorang? Habis, macam mana keluarga kau yang lain? Uh, fikir la dulu sebelum beli pape. Okay, aku insaf. Tak semestinya kita perlu dapat apa yang kita nak dalam hidup ini. Tengok kemampuan diri sendiri. Jangan nak pentingkan diri sendiri je. DONE, saya berjanji akan berjimat-cermat semester akan datang. -.-'' (harap-harap la benda ni jadi kenyataan)
Ok dah, tu pembuka bicara je~~~




**********************************
2 important events on 21 July 2010
1) Result final exam baru sahaja keluar semalam. Aku berjaya lepas dan insya-Allah akan menyambung ke tahun 3 semester depan. Tapi aku masih lagi bersedih kerana keputusanku tidak begitu memuaskan. Someone said, "okay la tu. Kau nak lulus naik tahun 3 ke atau tak lepas tahun?". Of coarse I want to pass my exam, but pass with flying colour?? Tahun ni punya result sangat menyedihkan. Bila ibu tanya, macam mana result, dapat mumtaz tak? Aku hanya menjawab, "ok la. Dapat naik tahun 3. Tapi ada subjek yang susah la bu. Tak dapat mumtaz". Dalam hatiku sangat2 la sedih. Mesti ibu kecewa kan? -.-''

Photobucket

2) My friend Diyana @ dekna is going to india, to further her study there. Tiba-tiba lak aku rasa sedih kan. haha. Sorry la aku tak dapat nak hantar kau pergi KLIA. Faham2 la keadaan aku kan. hee. Semoga kau dapat belajar dan hidup dengan tenang kat sane. uh, kalau la dapat kn. lalala. Aku kat cairo pun dah tak tenang. -.-'' But I just wonder when you said to your parents, "ni la nua". Eh, parents kau kenal aku ke? Then your parents ask, "nua mane?". haha. Dah agak, aku tak dikenali. Bila kau jawab, "ni yang join study group dulu. Belajar sekali dengan iqbal kat mesir". Barulah parents kau nak kenal aku. Ok xpe, at least kenal la gak en. wink2** Selamat menuntut ilmu.

Photobucket
Dalam kenangan..haha

p/s : kemengantukkan telah melanda tapi kelaparan menjadi-jadi. So, nak pergi makan then tidur. haha. Indahnya hidup~~~

5 Lovers??