Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Tag from wani
- It has been 2 years
- ARISH
- alicafe
- Praktikal
- THE ABC'S OF FRIENDSHIP
- It just around the corner
- Exam
- Friend is kawan
- 3rd International Student's Day for Kasr Al Einy M...




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Spring break
Friday, May 7, 2010; 4:25 AM

Bismillah...

Alhamdulillah, semalam aku baru sahaja menghabiskan "practical exam" yang terakhir iaitu praktikal anatomy. Akhirnya dapat juga mengurangkan tekanan exam. huhu. 4 praktikal exam dah berlalu, masih lagi berbaki 4 written exam dan 4 oral exam.

Praktikal anatomy...,
Buat pertama kalinya aku mengambil kelas tambahan bersama Dr Ihab sepanjang aku berada di bumi mesir ini. Memang tidak sia-sia aku mengambil kelas tambahan walaupun kena bayar 30L.E untuk setiap sesi, Dr dapat membantu aku mengulangkaji seluruh apa yang berkaitan dengan praktikal exam dalam masa yang singkat sahaja. Kalau nak ikutkan aku baca buku sendiri, lambat la nak habis jawabnya.

Kali ini aku telah cuba sedaya upaya untuk menyiapkan diri aku bagi menghadapi praktikal anatomy memandangkan praktikal anatomy menyumbang sebanyak 18% daripada markah keseluruhan. Tetapi apakan daya, tatkala bergerak dari meja ke meja, ada 2 soalan yang aku tidak dapat jawab. Puas aku memikirkan jawapannya, puas aku memerah otak mengingati semula hafalanku, ternyata tidak berhasil. Mungkin sudah ketentuan-Nya, aku menghantar kertas jawapan dengan satu tempat kosong. (satu lagi main jawab je) . Overall, boleh dikatakan, ok laa. ^.^

Aku tidak tahu mengapa setiap kali habis exam, aku akan rasa sangat mengatuk dan memerlukan tidur!!Dan akhirnya, aku terus tidur apabila sampai di rumah. Aku agak terkejut mendengar satu berita tergempar. Written exam telahpun dilewatkan. Jadual baru akan keluar. Maksudnya, aku ada masa dalam sebulan cuti sebelum written exam!!or i would call it spring break..Wah, apakah ini? Aku ada lebih masa untuk mengulangkaji pelajaran tetapi...last paper pun akan dilewatkan laa. :'( Tak mengapa, bagi setiap kesusahan pasti ada kesenangan, kan?

Photobucket

ini lah bilik bawah tanah..setiap meja ada mayat dan perlu kenal pasti structure yang dah dilabel dikuti soalan susulan..huhu..setiap meja dalam satu minit je masa untuk menjawab..meja terakhir ada kertas x-ray..agak mencabar tahun ni~


*********************

Malam ni tak tahu kenapa tak boleh tidur..huhu..sebab dah tidur petang tadi laa..tu pun tak tahu ke??lol..Tonight is so great..going to cs and meet with my friends =) best ke?best la jumpa kawan..My roomate is going to alexandria now..So, as usual, the whole room is mine..hik2..ouch, hari ni aku kena masak..The same question will come, nak masak apa ni??haha..

Eh, dah azan subuh..means i got to go now..solat then zzzzzz...huu..daa~

Photobucket

created by me ;)

p/s : currently, my friend, amy, from u.s.a is going back to malaysia today. She thought i'm jelous but actually jelous sikit jee..=) haha..tc

2 Lovers??