Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Spring break
- Tag from wani
- It has been 2 years
- ARISH
- alicafe
- Praktikal
- THE ABC'S OF FRIENDSHIP
- It just around the corner
- Exam
- Friend is kawan




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

summer exam
Sunday, May 16, 2010; 11:38 PM

Bismillah...

Panas...panas...panas...Itulah perkataan yang paling kerap saya dengar pada hari ini. Dan saya mengakui hari ini memang panas daripada biasa. Kalau tidur tak pakai baju pun dah berpeluh-peluh. Bila cerita kat orang Malaysia, orang akan cakap, Malaysia pun panas gak sekarang ni. Kemudian ada yang menjawab, tak lah, sini lagi panas. Lepas tu orang kat Malaysia cakap, sana panas berangin, sini panas betul-betul panas. Tapi sini musim panas, mesti lagi panas. Kat Malaysia tak musim panas pun panas gak. Tapi Malaysia ada hujan. Bukan hari-hari pun hujan. Dah nak bergaduh siapa lebih panas lak. haha. kelakar~~


Tak sampai sebulan lagi written exam akan bermula. (sila exercise tangan supaya tak cramp masa written exam nanti ye) Sudah seminggu lebih berlalu cuti untuk study. Banyak mana dah study? hik3. Macam banyak tapi apa yang nak kena study sangat2 banyak. lol ^.^ Okay, jangan mengarut. Apa-apa pun, set kan dalam minda kita boleh buat. Second, set dalam minda sekarang ni tak panas mana pun, Malaysia lagi panas. hak3. (susah tuuu). Third, set dalam minda, jangan malas-malas. Tak sampai sebulan je lagi. Lepas sebulan tu kau nak online 48 jam pun tak apa. Forth, fifth, sixth fikir sendiri. haha. Yang penting tidur mesti cukup, makan, minum. Sementara ada masa ni baik study. Kang lepas exam baru nak study, boleh gak. haha.


***************


Dalam pada kita study, kadang-kadang kita boleh terleka. Sebaiknya kita mulakan dengan doa dan selawat kepada Nabi Muhammad. Dan jangan kerana keasyikkan kita membaca dan ingin menghabiskan tajuk-tajuk tertentu sampaikan kita tidak lagi memperdulikan laungan azan yang memanggil kita untuk solat berjemaah di masjid. Seruan "haiya 3ala solah" (marilah menunaikan solat) janganlah kita abaikan. Study tu lepas solat boleh sambung kan? Bukankah selepas seruan "haiya 3ala solah" ada seruan "haiya 3ala falah" (marilah menuju kejayaan)? Maka saya ingin berpesan kepada sahabat-sahabat, dalam pada kita sibuk study, marilah kita lari sebentar dari kesibukkan dunia untuk menghadap Allah. Moga-moga kita dipermudahkan untuk mengingati dan menghadapi ujian. insya-Allah.

Dan ingatlah bahawa kita baru merasa sedikit sahaja daripada kepanasan dunia. Manusia sudah mula gelisah. Ya, terlalu panas tidak selesa, terlalu sejuk juga tidak selesa. Jadi, cuaca bagaimanakah yang anda mahukan? Cuaca macam biasa-biasa tapi sejuk sikit. =) Diharap kita dapat menginsafi diri kita tatkala kita merasa kepanasan dunia ini. Ingatlah bahawa azab api neraka itu lebih panas daripada ini. Semoga kita semua dijauhkan daripada api neraka dan dijauhkan daripada melakukan apa-apa sahaja yang boleh mendekatkan kita kepada api neraka. Amin~


*******************

p/s : dah lama tak call malaysia~~~

2 Lovers??