Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Everything happen for a reason
- it's november!
- It's my turn to change
- Positive thinking :)
- Apology
- Set your goal
- The Knight in The Shinning Armor
- Raya sudah
- Ketupat
- Bangun lewat




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

mood saya
Sunday, November 14, 2010; 6:49 AM

Bismillah...


Sekarang pergi mana2, mesti orang arab cakap, "kulli sanah wenta toiyib" (ucapan yang diucapkan untuk perayaan). Dan aku akan jawab, "aaaa (buat bunyi seakan mengiyakan), wenta kaman (awak juga)". Senyum pastu terus lari cepat2. Malas nanti dia tanya macam2 lak. Kalau aku layan kang, melarut2 sampai tengah malam. haha. Kalau nak senang, cakap je dah lewat, ada urusan, penat, pastu boleh la lari dengan riangnya. Ikut mood la, kalau mood baik, boleh la nak layan. Kalau tengah penat, cam baru balik main bola ke, baru balik dari kelas ke, tolong jangan kacau boleh tak? ^^


Sebut pasal mood, hari ni mood tak berapa baik. Haish. Pagi2 lagi mood dah tak baik. Yela, mimpi tak best. I mean sangat tak best! Ni la orang cakap sebelum tidur tak basuh kaki. haha. Apeke. Hidup aku seringkali dipengaruhi oleh mimpi malam tu. Kalau mimpi tak best, bangun je dah nak tension. Sambil mandi, teringat2 mimpi tadi. lol. Ada sekali tu rasa cam nak marah kawan je, sebab masa dalam mimpi tu dia buat hal. Haha. Tapi kalai mimpi ok, mood pun akan jadi okay. :) Dari pagi sampai la malam boleh tersenyum. ngeh3.


Tapi...
Mood kita sepatutnya tidak dipengaruhi oleh keadaan sekeliling ataupun mimpi. Aku pernah dengar prang cakap, "orang yang gembira itu tak semestinya dia senyum, tapi orang yang sentiasa senyum senyum senyum, dia pasti akan gembira". Ni antara contoh kelakuan kita boleh mempengaruhi apa yang kita rasa. Try it! Walaupun kita tak rasa nak gembira, tapi bila kita senyum2, lama2 kita akan rasa gembira. Seronok kan? Kalau ada orang saje nak buat kita marah, nak tensionkan kita, nak bagi kita down, ketahuilah bahawa kita yang mengawal apa yang kita rasa. Takkan sebab orang lain, kita xde mood? Takkan nak biar orang lain yang kawal apa yang kita rasa, kan? Kalau kita suka, kita gembira, kita rasa bertenaga, itulah diri kita. Jangan biar orang lain hilangkan mood kita. :) Biarlah orang buat apa pun kat kita, yang penting diri kita gembira. Kita jangan nak marah2. Tak baik. Marah tu dipengaruhi dengan emosi. Takut2 syaitan ambil kesempatan nak hasut kita sampai kita hilang kawalan. Tak perlu nak berdendam. Maafkan orang. Semoga Allah membuka hati orang lain untuk memaafkan kita. I know it's not as easy as you read this, but at least, give a try. Sometimes things are easy to say than to do it. Okay, itu cuma sometimes kan? huhu. So let make this time it is possible :) Happy2 selalu. Senyum sokmo. huuu~

Cari sebab untuk gembira. Ramai orang tak gembira sebab tak tahu sebab apa nak gembira. Macam2 sebab kita boleh gembira. Maka kita perlu cari sebab untuk gembira, untuk riang, untuk ceria :)



Photobucket
zaman kanak2 mmg la happy. Tak ada homework kan. ^^


Photobucket
Ada orang dapat naik benda ni pun dah suke. Nama pun budak2. ^^


Photobucket
Rabbit. Tinggal kenangan. ^^

Photobucket
Bersama haiwan peliharaan kan boleh buat kita gembira. ^^


Photobucket
Tengok sape yang paling semangat dalam gambar ni? See. Tulah ayah. Walaupun orang lain sibuk berenang, dia paling happy. huu. ^^

Photobucket
Kalau dapat berkumpul ramai2 pun best gak. ^^


Photobucket
I'm not sure about this. Ada orang buat lawak kot. haha. ^^
p/s : don't worry, be happy :)

3 Lovers??