Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- It's my turn to change
- Positive thinking :)
- Apology
- Set your goal
- The Knight in The Shinning Armor
- Raya sudah
- Ketupat
- Bangun lewat
- new face
- Pak cik Azmi




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

it's november!
Monday, November 1, 2010; 12:04 AM

Bismillah...

Photobucket
Sila tengok tarikh gambar ini. Sangat penting untuk memahami entry kali ni.


Dengan bangganya nak memaklumkan sekarang dah masuk 1/11/2010. Cheh. Apo yang nak bangga sangat? Takde la. Kan dah masuk bulan baru. Bulan baru mesti la ada elaun baru. ngeh3. Tapi2, start dari bulan baru, dari elaun baru, aku nak jimat2. Sebab ada plan untuk tour. Join jom. lol. I'm not sure the total cost. But roughly, I should save about 3+++ usd. Okay. Belanjawan baru mesti dibuat. huuu~ 3 elemen penting dalam perbelanjaan, makanan, kesihatan, pelajaran. Buy something that you need rather than what you want. Wah! Besar betul cita2 ni. Biar la. Kan bulan baru. Semangat baru. huuu~



Tapi2, bila fikir balik, "eh, dah bulan 11 rupanya". Kejap je kan? Belajar pun macam dah byk. Kalau esok tiba2 ada "shock exam", agak2 boleh jawab x? teeet. No komen. haha. General speaking, kalau tanya soalan sng2, boleh la jawab. Tapi masalahnya, asal lak tiap2 minggu ada exam pharmacology? Pelik. Asal doktor tiba2 rajin nak buat exam? Then nape kalau setiap soalan yang salah kena tolak markah? Uh. Kejam2. Penat2 aku aku jawab soalan lain dengan betul, last2 kena tolak markah sbb ada jawapan salah. -.-" Habis tu nak buat cam ne? Kena la jawab semua betul nampaknya. huuuu~



Ada lagi benda pelik. Sekarang dah pukul 12 lebih. Mata tak menunjukkan tanda2 nak tidur. Aduh. Tolong la mata. Tolong la mengantuk. Esok kan ada kelas pagi. Subuh kan pukul 4. Esok kan kelas pagi sampai 4:30 ptg. Esok kan hari penat sedunia. Please tido. Heh. Sia2 je ckp kat mata ni. Bukan dia dgr pun. Haish. Kalau cakap kat telinga, boleh gak telinga nak dengar kan? haha. Dah mula nak merepek malam2.



Btw, aku ada fikir satu benda la. Kadang2 hati ni gelisah. Tapi kan, kalau tak ada hati yang gelisah, maka tak wujud la hati yang tenang? kan? Is it normal thing to happen? Sama la kalau kita sakit. Kalau sakit ni tak wujud, maka tak wujud juga la perkataan sihat. Tak tahu macam mana nak gambarkan keadaan ni. Perkataan penyakit, ubat, doktor, rawatan, pesakit, semua tak wujud. huhu. Begitu juga bila kita gagal. Kadang2 kita seolah tak dapat nak menerima. Tapi kan gagal sekali bukan bermaksud gagal selamanya. Kan? Kalau fikir balik, kalau tak ada istilah gagal, maka tak wujud juga perkataan berjaya. Apa maksud berjaya? Semua org tak dapat nak jawab. huuu~ Means, ada hati yang gelisah, maka bila hati kita tenang, kita bersyukur. Ada kala kita sakit, ada masa kita sihat. Maka kita akan mensyukuri nikmat sihat itu. Begitu juga kejayaan yang kita dapat merasakan kemanisannya dan begitu bermaknanya erti berjaya apabila wujudnya perkataan gagal. Eh, tadi ckp satu perkara kan? Ni mcm dah byk je. huuuu~



Tapi kan, macam mana lak dalam keadaan ni. Kalau kita dahaga, kita minum air. Kalau kita lapar, kita makan. Tapi kan, macam mana kalau ada wujud satu lagi perasaan, bukan lapar, bukan dahaga, tapi perasaan ni memerlukan kita masukkan sesuatu dalam perut, tapi bukan makanan bukan juga minumam, tapi benda lain yang kita belum discover lagi. Bila kita ada perasaan ni, kita akan reflex macam kita lapar dan dahaga tapi dia ada nama dia sendiri. Uh, kalau wujud la benda macam ni, mesti semua orang terkeliru kan?



Macam mana kalau dalam dunia ni, tiba2 ada 9 nombor je. Contohnya, ada nombor 1,2,3,4,5,6,7,9,10. Then teruskan 11,12,13,14,15,16,17,19,20. Kiranya kalau kita kira dengan tangan, kita boleh kira sampai 11. Seronok kan? huuuu~ Macam mana pula kalau ada penambahan nombor. Katakan lepas nombor 8 ada satu nombor baru, let say it's name is "sipe". Means, kalau kita kira, 1,2,3,4,5,6,7,8,sipe,9,10. Then teruskan 11,12,13,14,15,16,17,18,sipe belas,19,20. Macam mana eh kita nak kira dalam keadaan macam ni. Jari kita ada 10 je. Or may I say 9 in this case? huuuu~ Seronok ^_^ Lately, tak tahu kenapa suka fikir benda pelik2. Tapi kan, kalau ada perkataan pelik, mesti ada perkataan "tak pelik". Maksudnya kadang2 kita fikir pelik2, kadang2 kita fikir benda tak pelik. Boleh ke macam tu? Uh. Dah la tu. Dah masuk bulan baru ni. Please study untuk exam esok. Owh, siapa2 yang rasa ada fikiran cam pelik2, sila la kongsi. It should be fun. :) Sekian~


p/s : bagi chance la kat orang lain pula nak menang. Semangat hobin tak pernah pudar~

4 Lovers??