Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- it's november!
- It's my turn to change
- Positive thinking :)
- Apology
- Set your goal
- The Knight in The Shinning Armor
- Raya sudah
- Ketupat
- Bangun lewat
- new face




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Everything happen for a reason
Wednesday, November 10, 2010; 6:31 PM

Bismillah...


Photobucket


Akhirnya...akhirnya...akhirnya, habis pun minggu ni ^^ eh, hari ni kan baru hari Rabu, nape lak habis minggu ni lak? Bukan hari Jumaat ke hujung minggu? Haa, tulah kau. Tak tahu hujung pangkal, pastu nak menyampuk2. hik2. Kitorg pelajar tahun 3 cairo univ. cuti hari khamis dan jumaat. Sabtu dan ahad kelas macam biasa. Pelik kan? Pelik tak pelik, aku tak kira. Yang penting minggu ni dah habis. Dah cuti!!! Hooreeeey! Semoga minggu baru memberi perubahan. Nak dijadikan cerita, minggu ni semua benda seakan tak kena. Jalan kat jalan raya, tiba-tiba ada kereta laju langgar air terkena aku. Sh*t. Main bola, kaki lak injured. Kena buat laman web untuk liga futsal qaherah. Semalamam aku buat kerja ni sampai tak study satu apa pun, tiba-tiba laman web rosak. Pulak! Rasa nak hantuk-hantuk je kepala kat dinding. Esok tu, pagi-pagi dah buat semula laman web. Dalam pada nak menyiapkan tu, tak perasan dah pukul 10. Datang kelas lambat sikit je pun dah kena marah dek doktor. Haish +_+ Tu tak termasuk ada member cakap minggu ni maybe ada "shock exam". Arsenal kalah kat home and fantasy pun aku kalah. Tekang aku.



Banyak betul dugaan minggu ni. Dalam pada aku sibuk mengadu kat kawan2, kadang-kadang aku terlupa mengadu pada Allah, yang Maha mendengar segal rintihan hamba-Nya. Kadang-kadang, kawan bukannya selalu ada masa untuk kita. Kawan-kawan lain pun manusia gak. Dia pun ada masalah masing-masing. Tatkala aku membaca al-quran serta terjemahannya, aku terbaca ayat ini :


"Tidak ada suatu musibah yang menimpa (seseorang), kecuali dengan izin Allah; dan barang siapa beriman kepada Allah, nescaya Allah akan memberi petunjuk kepada hatinya. Dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu."

(surah taghabun, ayat 11)


Alhamdulillah. Hatiku tersentuh. Benar sekali. Semua dugaan itu datangnya daripada Allah. Dan Allah tidak akan memberi dugaan yang tidak mampu ditanggung oleh hamba-Nya. Maka jika kita buntu mencari jalan keluar, kita perlu merujuk kepada Allah. Insya-Allah. :) Betapa cekalnya, kuatnya iman seseorang itu, hanya dapat dilihat setelah dia diuji. Aku mula sedar. Jika aku tengok orang lain, ada yang diuji dengan pelbagai masalah yang lebih besar. Ya, setiap manusia itu diuji dengan berbagai-bagai. Aku baru mendapat sedikit sahaja ujian, mengapa mesti aku mengeluh?


Maka aku mula mengubah fikiran aku. "Always look at the bright side in the dark room". Setiap perkara yang berlaku itu, bukan saje2 terjadi kan? Pasti ada sesuatu yang kita tidak sedar. Atau setidak-tidaknya, pasti ada sesuatu yang kita boleh pelajari daripada sesuatu itu. :) Be strong anwar ^^ Terima kasih kepada kawan-kawan yang sentiasa memberi support kat aku. Glad to have you. Dah2, jangan tension2. Meh tengok gambar ok?


Photobucket

Haa, tengok2. Nape semua nak tension2 ni? +_+

Photobucket

Happy go lucky cam ni kan bagus ^^

Photobucket

Rambut xde la panjang sangat kan? Tapi apa la doktor yang ajar parasitology hari tu tanya benda bukan2. haha. Tak logik~~~ at cairo university



Okay, sekarang cuba tengok gambar bawah ni pulak...

Photobucket

Mula-mula pegang2 tangan masa nak balik. Ape cite ni?

Photobucket

Pergi depan, haa, kan dah kantoi! Muke macam happy je. Buat muka tak bersalah lak. huuuu~

Photobucket

Sampai la rumah tangan tak nak lepas. lol. Manis! (sweet) :p
Ini lah pasangan merpati bahagia. Semoga kekal ke anak cucu we!
(sudah pun mempunyai ikatan yang sah)

p/s : Lagi satu, kalau tension2, sila bersenam. Boleh melapangkan fikiran. Will get better then :)

3 Lovers??