Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- end of exam
- a journey~
- Hujan emas di negeri orang..
- The Secret of Socrates
- Bowling
- 11/12/1990 (premature birth)
- winter
- The high road to reason
- kulli sanah wentu toiyibin
- he pass away




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Cabaran dalam kehidupan
Sunday, February 7, 2010; 12:32 AM

Bismillah..

Winter break baru sahaja bermula. Habis saja exam aku terus pergi makan. Lepas makan aku bergerak ke pesta buku yang diadakan di sini. Seperti tahun lepas, pesta buku di sini sangat berbeza dengan apa yang ada di Malaysia. Pesta buku di sini sangat2 besar!!!http://emo.huhiho.comBayangkan keluasan seperti ada 10 gudang kilang. Wah, ponek kaki den nak jalan dari satu ke satu gudang. huhu. Misi aku untuk tahun ini bukan nak beli buku medic sebab buku medic dah beli kat kedai buku kamal masa kat Malaysia dulu. Kali ni aku target 2 buah buku, Arabic at a Glance (sama macam buku tamim) dan How to Make Anyone Like You ( suggested by atiq).http://emo.huhiho.com


Sampai2, perkara pertama yang dibuat adalah bergambar. Haha. Kemudian baru bergerak dari satu gudang ke gudang yang lain. Cari punya cari, akhirnya!!Akhirnya tak jumpa pun buku yang di cari. cheh. Tapi dah beli 2 buah buku lain pula. Sun Tzu's The Art of War dan buku The Quick & Easy Way to Effective Speaking by Dale Carnegie ( masuk ni dah 3 buku aku beli dari penulis ni). Yang buku The Art of War nampak macam menarik. Dua2 buku ni harganya seratus lebih tapi lepas "discount" jadi 100 je. Hehe. Lepas dah beli 2 buku ni, usaha nak cari buku yang dah target diteruskan. Ah, sampai nak tercabut lutut jalan, tak jumpa gak. Huh, takpe lah. Dapat beli dua buku ni pun rasa cam dah seronok!!Huu. Harap dapat la baca buku ni sepanjang cuti ni ^.^




********************************************



Habis cerita pasal pesta buku. Sekarang ni kisahnya shopping di City Star. Pergi dengan penuh harapan. Tapi kecewa. Masa mula2 pergi, naik teksi. Lepas tu teksi tu baru jalan sikit dah berhenti tepi jalan, pergi beli makanan pulak!!Takpe2, bagi chance lagi, kau lapar kot.http://emo.huhiho.com Sampai tengah2 jalan besar, memang tidak dinafikan jalan begitu sesak. Bergerak lepas asar tapi dah nak masuk maghrib tak sampai lagi. Boleh bayangkan punya la sesak kn? Sampai satu tempat u-turn, teksi tu berhenti. Dia cakap dia tak nak teruskan sebab sesak dan nak kami bayar. Kami bertiga tergamam dan terdiam hampir selama 5 minit. Semua macam terpinga2 dan, erk,apo cito ni. Nak buat cam mana ni?. Akhirnya Shafiq bersuara cakap cam ni, tadi kau cakap boleh. Dia balas, "masyi lakin ana misy 'arif zahmah kida" (saya boleh tapi tadi saya tak tahu sesak cam ni). peh. Lalu kami bayar sikit je. Dia minta lebih tapi kami tak nak bayar. Ambik kau!!http://emo.huhiho.com Cuba bayangkan, dalam keadaan musim sejuk, keluar tengah2 jalan waktu maghrib. Tak ke kerja gila namanya ni??Dah tu, semua teksi yang ada atas jalan dah penuh dengan penumpang. Jadi kami bertiga pun jalan kaki.http://emo.huhiho.com Jauh sgt2!!Boleh mati kesejukkan. Setelah agak jauh berjalan, akhirnya aku nekad tahan teksi walaupun ada penumpang. Syukur, teksi tu berhenti dan terima penumpang lain walaupun dah ada penumpang. Fuh, bertapa bersyukurnya. Alhamdulillah selamat sampai.




Bila sampai tu, apa2 hal makan dulu. Huhu. Lepas tu baru pergi shopping. Wah, memang banyak sale!! Ni namanya sale untuk musim sejuk. Lepas tu, aku terus menuju ke arah kedai adidas. Dalam hati mengharap sangat satu jacket ni ada sale. Memang dah target sejak bulan 12. Hihi. Tapi tak nak beli dulu sebab nak tunggu sale. Hee. Bila sampai, baju tu memang ada sale, tapi2, tak ada size http://emo.huhiho.com Ada ke patut, size paling kecil adalah size L. Tak logik!! L for LARGE..Haa, kan tak pasal2 je tulisan dah besar. Herm, kat kedai lain pun macam tu. Size paling kecil adalah L. Hati dah mula kecewa. Bagi mengubat hati ni, aku cari jacket lain lak. Ada pun jacket yang size S. Tapi bila try, cheh, still besar!! waa, nak menganis..hahaha. At last, jumpa satu jacket ni, bila try macam ok. Bila tengok size, xs. Tak terkejut pun. Haha. Tak kisahlah. Asalkan ada bekalan nak bawa ke bahariya nanti. Lastly, pergi minum milk shake kat kompany. Terima Kasih Sein sebab belanja kek!!


p/s : sekarang ni taip blog sorang dalam bilik. Sangat sunyi. Tapi dah pasang lagu kuat2, pinjam speaker sein. Roomate, dah balik Malaysia sebab akak dia tunang. Sein dah pergi airport nak bercuti di UK bersama keluarga.http://emo.huhiho.com Aku mungkin akan bermusafir dalam Mesir. Bahariya 10,11,12 ni. Haish, bosan gak duk bilik sorang2. Ptg tadi aku dah ubahsuai kedudukan bilik. Makin bersih!! Hehe. Mad, aku harap kau tak kisah ea??

**dah la tengah bosan sorang2, ada lak sorang ni buat aku sakit hati. Cheh, belasah kang.http://emo.huhiho.com Esok aku akan main kompang untuk majlis di ARMA. sekian~

1 Lovers??