Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- The high road to reason
- kulli sanah wentu toiyibin
- he pass away
- less than 12 hours left
- Here i come
- Sahur
- Kuih raya
- Pantun raya
- This night
- New layout




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

winter
Saturday, December 5, 2009; 1:25 PM

Bismillah..

Ramai yg terkejut bila saya mengatakan sekarang ni musim sejuk di sini. Antara soalan2 yg biasa ditanya adalah..
>>Eh, Mesir pun ada musim sejuk ke??igtkan panas je..
>>Betul ke ni??Ada salji x??
>>Sejuk betul ke??Berapa suhu??

Haa, ramai yg terkejut kan..Apabila sahabat2 bertanya, saya pun menjawab, "eiy,kami kat sini 4 seasons" =)..huhu..Sebenarnya di tanah Mesir ini mmg ada 4 musim sebagaimana negara2 eropah lain..Boleh tahan juga sejuknya..Cukup la untuk stimulate cold pain receptor..=) Tapi, sejuk kat sini xdelah sampai tahap ada salji..Sejuk2 gitu je..Kalau suhu plg rendah pun, boleh cecah 11 degree celcius gak..Dah terjawab kan semua persoalan??Sebelum saya jejak kaki saya ke sini, kalau sebut mesir, mesti terbayangkan padang pasir mcm dlm cerita aladdin, dgn ribut, pokok kaktus, panas terik, unta2..huhu.Tetapi sebenarnya mesir bknlah seperti yg disangkakan..Ada je bangunan tinggi2, shopping complex, train dan mcm2..

Esok insya-Allah kelas kami akan bermula semula selepas bercuti selama 10 hari sempena hari raya..Dan jika tiada apa2 halangan, insya-Allah kami akan menduduki mid-year exam bermula 17/1/2010..So, be prepare for it doctor ^_^ Sedar x sedar, sekarang ni dah masuk bulan 12..Bulan yg dah dinantikan oleh semua, i guess =) sebab bulan ni selalunya cuti..Tetapi saya di sini masih lg meneruskan perjuangan..Owh ye, dah hampir 2 bulan saya berada di sini untuk semester ini..hee..Here are some photos i would like to share with...




Photobucket
Jumpa atuk dulu sebelum bertolak ke KlIA..Ayah ckp gambar ni 3 generasi..yeke??huhu

Photobucket
Bergambar sebelum berpisah..kena hantar aishah balik , sbb tu kot kena balik awal..haha..baru perasan,nape semua dak pmpn pakai baju same ye??^_^

Photobucket
Lepas family dah balik, terus g mkn mc'd..haish..lapar bangat..tapi tadi ayah tanya nak mkn x, jwb xnak,pelik kn??huhu..Masa nak bayar tadi, org yg jaga kaunter tu tanya, "staff ke??"..saya jwb x..(eh, xtaw lak ada nmpk mcm muka staff..hihi)

Photobucket
Disebabkan dah bosan duduk dlm kapal terbang lama sgt, g la melawat toilet..And i just realize..a'ah la,mcm staf..hahaha..(perasaan je) =p

Photobucket
Tak sampai sebulan, dah rasa berjauhan dgn keluarga..i would send this to them..lol

Photobucket
Ini lah antara sahabat2 yg sentiasa bersama tatkala berjauhan dgn family..5 tahun lg nak hidup bersama..haha

Photobucket
This is my roomate..nama dia husiani tp org pnggil sein..just nak ckp baju kami hampir sama..hee

Photobucket
Gambar ni nmpk cam xde motif kn??tp sebanarnya gambar ni ambil sbb dah lama x tukar gambar kt fb..huhu..somehow i like it :)

p/s : Thanks for visiting my blog..i just wonder who is "cahaya mata"??ada sape2 taw x??hee

8 Lovers??