Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Sahur
- Kuih raya
- Pantun raya
- This night
- New layout
- Special gift
- T.S again
- Home alone =)
- Pagi
- egypt




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Here i come
Thursday, October 1, 2009; 6:43 AM

Bismillah..

Tak sampai seminggu pn waktu yg ada untuk aku merasa oksigen2 yang ada di bumi tercinta..Tapi yang peliknya, kenapa barang2 tak siap lagi??huh..Dulu,masa di Mesir, sebulan lagi nak balik Malaysia, semua barang dah siap..Semangat je nak balik Malaysia ^_^ Masa balik Malaysia hari tu, aku tak bagitahu sesiapa pun..Cuma keluarga je yg tahu..Tahu x kenapa??Meh nak cite..Sebenarnya, semasa aku berada di INTEC, ramai sahabat2 yang tanya,"bila fly?"..aku jwb,"6/10..pukul 11:45pm..nape?nak hantar kat airport ke?"..Mereka menjawab,"a'ah..tgk la mcm mana"..


Tiba pada hari penerbangan, tiada seorang pun kawan yang dtg..Melihat sahabat2 yg lain, begitu ramai yang mengiringi mereka..Siap ada sekolah yg buat rombongan dgn ckg2 dan pelajar..Sesekali mataku mencari2 juga org yg aku kenal..Walaupun tiada seorang pun yg ckp nak dtg,tp aku cari juga..Mana la tahu ada "surprise"..Huh,hampa :( Jadi aku hanya boleh menghabiskan kredit aku, "call" mereka sehingga nak masuk ke pintu kapal terbang..Apa yg lg menghampakan aku, masa kenduri sebelum "fly",beberapa org je yg dtg..jari tgn lg byk dari kwn yg dtg..aku boleh terima kalau seseorg tu ada hal yg mmg x dpt nak elak..mungkin kali tu dia betul2 sibuk..tp kalau setiap kali ajak, ada je hal..xpernahnya ada masa..aaa, aku menyampah..sedarlah bahawa lepas ni aku x ajak kau lg..

Semasa di Mesir, ramai sahabat yg berada di Malaysia tanya,"bila balik sini?"..aku jwb,"tgkla dulu..klu ada duit aku balik laa..nape?nak jemput kat airport ke?"..Mereka menjawab,"a'ah,tgk la mcm mana"..haha..Maaf sahabat..Aku x kn tertipu buat kali kedua..Jadi, setiap kali ada org tanya bila balik ke Malaysia, mcm2 alasan aku bg..Yang pasti, tiada siapa pun yg tahu..



*******************


Hari ini, perkara yg sama berulang..Tapi secara terus terang aku ckp, hantar aku ke airport kali ini tidak akan sama berbanding mereka dtg masa pertama kali aku nak pergi..Ye, aku tetap akan menghargainya, tapi aku nak ckp benda ni x sama..Yela, masa pertama kali nak pergi, mcm2 yg aku fikirkan..Macam mana keadaan aku lepas itu..Sudah pasti aku mengharapkan sokongan dari mereka..aaa, aku xnak fikir lagi..Semuanya dah setahun berlalu..Kali ini aku xde mood..Aku maybe akan call dia,dia,dia,dia,dia dan dia..



Permegian aku kali ini, membawa cita2 dan harapan yg lebih tinggi..Kesilapan yg aku dah buat pada semester lepas, aku akan cuba elakkan..Aku perlu berusaha lebih kuat, insya-Allah..Aku hendak pergi sana sebagai seorang yg baru..Mahu tidak mahu, masanya akan tiba..Jadi aku perlu bersiap sedia..Kalau boleh, aku nak tinggalkan semua masalah aku..Wahai masalah2, tolong la jgn ikut aku, tolong bagi aku peluang..Kalau nak dtg pun, jgn la bertubi2, dtg sikit2 boleh x??craps~



Ok, belum pergi lagi, dah ramai tanya,"tahun depan balik x?"..aku jwb,"x dapek den nak kobar kn..poie pun belom laie..tgk la mcm mana..aku berancang xnak balik..tp semua bergantung kpd keadaan semasa.."Kat sini, saya ingin mohon ampun dan maaf atas semua salah silap saya..sepanjang penulisan blog saya, kelakuan saya, diharap semua salah silap, ketelanjuran, dapat dimaafi..



p/s : cara nak hilangkan perasaan xnak balik ke Mesir, fikirkan apa yg indah kat sana..Insya-Allah

2 Lovers??