Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- New layout
- Special gift
- T.S again
- Home alone =)
- Pagi
- egypt
- masyitah puasa
- Hye2 =) Pertamanya saya nak mengucapkan Selamat Me...
- smka shams ke ni??
- What do u prefer?




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

This night
Saturday, September 12, 2009; 5:10 PM

I'm not satisfied!!it was so terrible..that what i think at first..


Here's what happened..

Hari ni, 12/9/2009, seperti yg dah dirancang, saya mengadakan majlis berbuka puasa di rumah. Saya menjemput semua bekas pelajar smka shams batch 2003-2007. Rupanya susah juga nak jemput orang. Bila hantar msg invitation, ada yang xnak reply, ada yang x confirm lagi, ada yang tengok orang lain dulu. OK, it's ok. Lets be more understanding, mereka x dapat hadir sebab ada hal, belum mula cuti raya lagi. Nevremind~


Pukul 6 petang, seorang pun belum sampai lagi. Pelik, xkan nak datang just few minutes before iftar, right? Kawan-kawan adik dari Nilai pun dah datang. It should be my "majlis", shouldn't it??6:37, at last, Atiqah Azimi datang. Lepas tu baru la yang lain-lain datang. Ada lagi kemusykilan, dah pukul 7:00 pm, tapi ada lagi yang dalam perjalanan. Even masa berbuka tu, bila orang lain dah habis makan pun, ada lagi yang baru sampai. Pukul berapa bertolak dari rumah??Honestly, i really hope someone come earlier. Xpe, kadang-kadang, x semua perkara yang kita nak kita boleh dapat~


One more disappoiting moment..,
Bila masuk waktu isyak, Irfan pun melaungkan seruan azan. Sekali lagi saya kebingungan, sebaik sahaja azan habis, ramai yang beransur pulang. Lantas satu persoalan timbul, apakah azan ini memanggil orang untuk solat atau menghalau orang??Kawan-kawan perempuan semua balik kecuali atiqah azimi. Again! Syukur kawan lelaki masih ramai yang mampu berdiri untuk bersama-sama menunaikan solat terawih bersama. Setelah selesai terawih, kami menjamu sedikit "moreh". Tapi makanan berlebih, xtahu siapa nak makan. Sebab itulah saya cuba mendapatkan kepastian, berapa orang yang boleh hadir pada majlis ini. Ini bagi memudahkan untuk "bajet" makanan supaya tidak berlaku pembaziran. Namun, sikap "segelintir" masyarakat kita mengambil ringan tentang perkara ini amat dikesali.


Everythings doesn't goes smoothly. Not like what i expected. Not like what i had planned. Kesediaan saya untuk menggunakan rumah saya untuk tujuan "gathering" ini, penat lelah ibu nak masak semua, adakah berbaloi semua ini? Adakah saya berpuas hati? inikah yang kita katakan "Dare To Fail"??full stop.

***************************************

Nampak macam teruk sangat kan?Apabila saya duduk seketika dan berfikir, mungkin ada hikmah di sebalik semua ini. I try to look something at their positive site. Betapa kehadiran mereka ke rumah ini saja sudah cukup berbanding jika tiada seorang pun yang datang. i should thanks to all my friends who come to this iftar. Ada yang datang dari KL, ada yang baru habis exam, ada yang baru sahaja mula bercuti,x sempat nak duduk di rumah terus datang ke majlis ini, ada yang masih belum bercuti tetapi dapat sama-sama melapangkan masa untuk turut sama dalam majlis iftar ini, ada yang dah terlambat, tetapi masih lagi berhajat untuk datang semata-mata untuk merapatkan ukhwah sesama kami. Do you ever see that??Not if you didn't sit for a while and think.They did a lot of sacrifies. i really don't know how i should thank to you all and i really appreciate it. Thanks juga sebab ada bawa makanan bila datang, tolong basuh pinggan dan angkat ke rumah ^-^
To Atiqah Azimi, i would say, you are great!

p/s : gambar akan diupload kemudian~

5 Lovers??