Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- less than 12 hours left
- Here i come
- Sahur
- Kuih raya
- Pantun raya
- This night
- New layout
- Special gift
- T.S again
- Home alone =)




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

he pass away
Friday, November 13, 2009; 6:35 AM

Bismillah..

Pertamanya, saya mohon sahabat2 dan pembaca2 blog ini sedekahkan al-fatihah buat datuk saya yang telah pulang ke rahmatullah pada 11/11/2009.

Pukul 4:41 a.m,ibu hantar msg, "atuk rembau baru meninggal dunia. Kirim bacaan quran"..tapi saya masih lagi lena dibuai mimpi..tepat pukul 5:41 a.m, saya terjaga..aishah hantar msg, "dah tau atuk rembau baru meninggal?"..innalillah..saya tergamam..segala memori bersama atuk terus membayangi dalam fikiran..tidak perlu untuk saya gambarkan perasaan saya kerana saya yakin semua orang tahu apakah perasaan apabila menerima berita tentang kematian ahli keluarga..gembirakah saya??


Tetapi, saya pelik dgn segelintir sahabat, apabila saya memberitahu tentang pemergian arwah, mereka berkata, "yeke??tapi aku tgk kau rilek je..kau x sedih ke?"..dear friends, apakah engkau fikir aku sedang gembira dgn berita kematian??ya, aku sedih, itu sudah pasti, tetapi yang lebih penting adalah apakah tindakan yg akan aku lakukan..perlukah aku menangis dan murung dan bersendirian??perlukah aku ponteng kelas dan duduk rumah je??salah ke kalau aku cuba utk senyum??alhamdulilah, saya dapat mengawal emosi saya..saya hanya mampu sedekahkan bacaan al-quran buat atuk..semoga dia ditempatkan dalam golongan org yg berjaya..


Di sini, saya juga ingin memohon ampun dan maaf buat ibu, ayah serta keluarga kerana sudah lama saya tidak menghubungi..kalau ada pun, sekadar 2 3 msg je..anakanda harap bonda dan ayahanda berada dalam keadaan sihat sejahtera..

Bila dah masuk tahun 2 ni, rasa macam sibuk sgt..Benda yg nak kena belajar dan ingat bertambah byk..almost everyday i have to revise my study..kalau sehari x revise, esok akan bertambah lagi..seminggu x revise, minggu depan tambah lagi..i'm sure want to prepare early and not to wait untill the last minute..lebih baik prepare awal daripada tunggu nak exam,baru nak baca..yeah,byk belajar dari kesalahan2 tahun lepas..honestly, my timetable is pack..kelas dari pagi sampai ptg..then mlm nak masak lg,nak revise,nak hafal,nak review next chapter..herm..kalau kat sekolah,mmg la sekolah sampai ptg gak,tp benda yg belajar x berapa nak susah..cam math or add math,jux taw konsep je..tp kt sini, belajar sampai ptg, semua yg diajar kena igt..i mean all that is a fact that u must remember and will be ask in the exam..kalau seminggu, dah byk nak kena hafal..

Mmg tahun dua sgt berbeza dgn tahun 1..dari segi kandungan dia,boleh dikatakan 2 kali ganda byk..huhu..to my beloved family, i'll try to contact u..i promise..pray for my success here..insya-Allah..i miss and love my family very much~

0 Lovers??