Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- The Secret of Socrates
- Bowling
- 11/12/1990 (premature birth)
- winter
- The high road to reason
- kulli sanah wentu toiyibin
- he pass away
- less than 12 hours left
- Here i come
- Sahur




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Hujan emas di negeri orang..
Thursday, January 14, 2010; 3:45 PM

Bismillah...

Alhamdulillah, akhirnya laptop saya dapat dibaiki setelah seminggu rosak. Fuh, nasib baik ada chip..Kalau ikut ckp chot, mesti dah guna laptop baru dah sekarang ^_^ Currently, I'm very very busy with my study..and suddenly my laptop broke down..Some of my friends said, "kau saje je rosakkan laptop sbb xnak bg leka..lepas exam kang mesti elok"..haha..Sound funny..They don't know how I would live without internet..I mean, I'm staying at Egypt, away from my family..Without internet, my live would be with the books all the time..uh-huh, what a boring week!!! i need to know what happen around the world..Somehow I realize that I may wasting my time with internet without noticed..haha..Heyy, YOUR EXAM IS JUST AROUND THE CORNER..http://emo.huhiho.com




Okay, pernah dengar x org ckp, "hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri"..Betul ke mcm tu?Mengapa kita anggap hujan batu di negeri sendiri sedangkan org di luar sana menganggap hujan emas di negara kita??http://emo.huhiho.com Kadang-kadang saya pelik apabila terdapat kawan2 saya yg berkata, "yela, aku belajar kat dalam je"..Je???ye, ramai antara kita yg mengimpikan belajar di negara orang, paling kurang pun pernah pergi ke negara orang lain..Tetapi, apakah bila kita belajar di negara sendiri, maka kita kurang yakin dengan keupayaan yang kita ada??Apakah kita tidak boleh berjaya??Apakah belajar di luar sana lebih baik atau sama sahaja??Hakikatnya, semuanya bergantung kepada usaha kita..Berjaya atau tidak bukan terletak di mana kita belajar, tetapi sejauh mana kita berusaha untuk berjaya..Belajar jauh mana sekalipun, jika diri kita menolak untuk berusaha dan tidak pernah yakin dgn kemampuan kita, maka sampai bila pun kita tidak boleh menjadi orang yang hebat..http://emo.huhiho.com




Ada juga sahabat saya yg berkata, "kau xpe..kau pandai..kau ambik medic..aku ambik law je"..Tapi, bukankah Tuhan menciptakan semua manusia sama??Sebenarnya Tuhan telah menciptakan semua hambanya sama hebat sama pandai tetapi tidak serupa..Kita mungkin mahir dalam bidang perubatan tetapi tidak dalam bidang perundangan..Mungkin saja mahir dalam bidang enjin tetapi mahir ilmu fiqah..Maka, bagi saya, tidak timbul persoalan saya ambil law, perubatan, akaun, enjin atau apa-apa sahaja..Mengapa kita mesti malu dengan apa pun bidang yang kita ceburi..Kita juga tidak perlu merasa gah dengan bidang kita..http://emo.huhiho.com Kerana jika kita perhatikan, semua orang memainkan peranan masing2..Sebagai contoh, A ambil perubatan, B ambil enjin, C ambil akaun, D ambil perundangan..Apa yang saya dpt lihat ialah A, B, C dan D, masing2 melakukan fardhu kifayah..maka semuanya terlepas daripada dosa..Bukankah semua melakukan benda yang sama ( fardhu kifayah) tetapi berbeza caranya??Kalau dalam satu kawasan, semua nak jadi doktor, mcm mana dengan akauntan, peguam??siapa nak pikul tanggunjawab ni??Maka banggalah kamu dgn apa jua yang kamu ceburi dan lakukan yg terbaik..




Apa yang saya ingin tekankan di sini, setiap manusia mempunyai kepakaran masing2, keistimewaan tersendiri..Mengapa tidak kita cuba untuk menjadi orang yang hebat..http://emo.huhiho.com Kepada pembaca2 blog ini dan juga sahabat2 saya, marilah kita teruskan berusaha kerana kejayaan kita bukan bergantung kepada kejayaan kita yang lalu, tetapi bergantung kepada usaha kita pada masa sekarang..Janganlah kita terleka dan masih dibuai dengan kejayaan dulu yang tidak menjaminkan apa2..




Kalau boleh saya nak tengok semua sahabat2 saya berjaya..dan kalau boleh biarlah semua orang berjaya..Kalau boleh saya nak bantu sema sahabat2 saya..http://emo.huhiho.com Tetapi saya hanyalah insan biasa..mungkin saja tidak mampu..saya akan cuba sedaya upaya membantu siapa2 sahaja..kerana ilmu yang kita ada, lebih baik jika dapat dikongsi bersama..


p/s : Semua orang dilahirkan sama hebat..Hey friends, i always believe in you..Let's make it together..I know u can do it!!Come on..

13 Lovers??