Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Hujan emas di negeri orang..
- The Secret of Socrates
- Bowling
- 11/12/1990 (premature birth)
- winter
- The high road to reason
- kulli sanah wentu toiyibin
- he pass away
- less than 12 hours left
- Here i come




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

a journey~
Wednesday, January 20, 2010; 7:05 PM

Bismillah..

ISNIN - lepas masak aku terus bergerak ke rumah negeri sembilan..saje2 nak melawat amin..lgpun duk rumah je x best gak en..huhu..dak2 kat sana sume mesra..tapi sume akan tnye cam ni, " eh, kau adik baim ke?"..hampir semua tnya aku cam tu..pelik en??sume kenal abg aku..padahal abg aku ada kat msia je..huk2..agak2lah, ada x org tnye aishah, " eh,kau adik nua ke?"..gahaha..thanks too amin sbb tiap2 kali aku g rumah negeri je, mesti tido kat katil kau..haish..ni yang serba salah ni..thanks to sarah too sbb bukak pintu depan..yela, aku bkn penduduk situ, xde kunci laa..somehow, aku ada nmpk satu buku sejarah..mcm best je..macam nak baca, tapi buku medic ni pun x habis baca lagi..so, biarlah..nantilah kalau ada maas aku dtg lagi..ada nmpk dua buku bahasa arab kat dalam bilik..buku kepunyaan tamim..mcm nak pinjam gak..adoi2 +_+ tp mengenangkan exam dah dekat, kena la sabar lagi..apa hal, habiskan buku medic dulu..


SELASA - haa,ptg tu aku g rumah negeri pahang lak..g melawat tuan akmal dan sahabat2 lain..huhu..sempat lak nak melawat time2 exam ni en..ala, bukannya pergi lenggang pun..bawa juga la buku nak baca..best gak duk rumah phg..duit letrik x payah bayar..boleh laa pasang heater sesuka hati..tapi masuk hari ni, dah dua hari hujan di mesir..wah, baru aku tahu bertapa nikmatnya hujan ni..kalau kat msia, sering kali aku mengeluh tatkala hujan turun..tapi kali ni aku betul2 bersyukur bila ada hujan..hihi

RABU - hari ni aku teruskan perjalanan ke rumah malaysia..tapi kali ni letih sikit..sebabnya aku tersalah naik bas..sepatutnya naik bas no 33, tapi aku ternaik bas no 30..agak pelik gak masa mula2 naik tu, napa lah bas ni x tulis "abbasiah"..dah la x dpt duduk, sepanjang masa diri je dlm bas tu..sampai satu tmpt, aku call tuan..

aku : tuan, aku kat mane ni??
tuan : mana aku taw..kau naik bas ape?
aku : aku naik bas no 30..tp x sampai pun..skang ni kat ramsis dah..polik tol
tuan : dah sampai ramsis tu kau turun je laa..
aku : erm, ok..

aku teruskan perjalanan naik metro (ktm) ke university ain shams..sampai sana aku tnya sorang pakcik ni, "ila abbasiah?"..dia tunjuk abasiah ikut jalan lain..wah,penat la cam ni..atas bimbingan tuan akmal, aku pun masuk la kawasan university ain shams..sampai jalan besar belah sana, aku naik bas..aku ckp kat driver tu "ila abasiah?"(ke abasiah?)..pakcik tu marah..dia ckp "henna abasiah" (kat sini abasiah la ni)..aiyo..ni den dah polik dah ni..nk cakap cam no lagi ni..last2 aku naik bas g atabah..pastu berhenti kat tgh jalan..barulah sampai rumah malaysia..fuh, jauh betul perjalanan..igtkan dekat je..hehe

haa, malam ni patutunya kena study..aku dah target nak habiskan histology mlm ni..ada tinggal lagi sikit je lagi..esok nak habiskan anatomy lak..physiology pun lagi sikit je nak habis..hari jumaat kena balik sbb giliran aku masak..xnak la nnt ada yg komplain aku saja lari xnak masak..haha..

***************************************

4 Lovers??