Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- ssmmkk
- Home alone
- Pemurahnya akhowat mesir
- Kalau bulan sedih, pingu datang?
- winter break start..
- >>sakit jiwa
- acano ni?
- Ish, lepuk gak kucing ni kang
- Bettter than others?
- Group assignment




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Renovate bilik
Saturday, February 9, 2013; 10:27 PM

Bismillah....

Cuti kali ini saya lebih banyak menghabiskan masa di rumah. Maka secara tak langsung, saya lebih banyak mengemas rumah. Dah memang hobi saya mengemas kot, nak buat macam mana. 

Setelah setahun lebih saya duduk dalam bilik ni, terasa nak mengubah suasana supaya tidak merasa bosan dan leih bersemangat nak masuk bilik. hihihihi. Tapi kali ni saya membuat perubahan besar-besaran. Dan saya terlebih bersemangat dengan membuat beberapa plan terlebih dahulu. Yela, saya buat 2 je sebenarnya. Lagi 4 tu saya minta kawan saya buat. =)

Disebabkan dah penat mengemas, jadi saya tak larat la nak tulis banyak2. Tengok gambar lagi seronok kan? ^_^ 



Ini adalah kedudukan asal bilik saya.




1st sketch




2nd sketch




3rd sketch




4th sketch done by me!


**Dan tiba-tiba perasan, konsep yang dibawakan sangat berbeza dengan idea yang saya ada. Satu konsep menghabiskan semua ruang digunakan. Konsep saya lebih kepada susun tepi-tepi je. huhu




5th sketch - eh, kenapa berubah gaya lukis?




6th sketch - menggabungkan kedua2 konsep. Done by me! ^_^


p/s : saya lukis lambat sebab saya fikir lama okay~

FINALLY...membuat kerja seorang diri..


Pandangan dari pintu masuk bilik.




Tempat study yang dikekalkan tempat asal kerana mengadap kiblat di samping menghadap dinding berwarna hijau mampu memberikan suasana tenang dan ceria. Dan whiteboard tu dah permanently paku di situ.



Katil yang menyorok di belakang almari menyebabkan tidak mudah untuk orang melihat saya dalam keadaan tidur. Dan tersorok dari cahaya lampu mampu membuatkan tidur yang lebih lena dan berkesan. Warna dinding yang agak gelap juga memberikan suasana tenang. Melihat bendera Malaysia sebelum tidur sudah pasti menjanjikan mimpi yang indah kepada negara tercinta. ecewah!



Ruang rehat yang lebih tertutup. Sesuai untuk bersantai dan berehat bersama rakan-rakan setelah penat study. *kununnye laa* Menggabungkan dua warna pada dinding pasti mewujudkan suasana yang berbeza!


Ruang yang agak luas boleh laa kalau nak solat secara berjemaah. Whiteboard tu pun sangat besar! Jemput study ramai-ramai. hehe =)


 Last but not least, semoga suasana baru dapat memberikan semangat baru kepada diri saya dalam memasuki semester baru selepas cuti ni. Sekian. 

Labels: ,


4 Lovers??