Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Learn from cartoon..
- hello!! Anybody there??
- 3 hari vs 3 jam
- +_+
- -.-"
-
-
- The war finally begin..
- A day before final exam...
- manusia...




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Group assignment
Sunday, December 16, 2012; 10:54 PM

Bismillah...


It's still December! Ada lagi ke yang tak wish birthday saya? Cepat wish sekarang okay. hihi. Mengade je. ^_^ 

Dalam pada kesibukkan tahun 5 ni, saya ambil juga kesempatan untuk update blog ni. Simply because I'm blogger. haha. Selepas kesibukan buat individual assignment tempoh hari, rupanya aku belum mampu duduk goyang kaki kerana kerjaku disambung dengan group assignment. Dan cabaran paling utama adalah kumpulan yang dibentuk secara "random". Check kat internet, tengok nombor ID pelajar yang akan sama kumpulan dengan kita. Ada la dalam 11 orang. Agak-agak, dalam 1000 orang tu, boleh ke aku nak kenal dan hafal nombor semua orang? +_+

So, problem pertama adalah mengumpulkan kesemua sebelas orang! Nasib baik ada "facebook". Agak membantu untuk mengumpulkan orang. Tapi masih tak cukup seorang dan ada yang tak selalu buka internet.

Next step, mengadakan perjumpaan buat kali pertama. Maka kitorang buat undian dalam group fb. 4 orang je vote untuk buat hari Rabu. Hari khamis tak ada siapa yang vote. Dan selebihnya tak vote langsung. Alih-alih, ada sorang ni tetapkan buat hari khamis. Apekah?? Baik tak payah vote. -.- Berlaku kecelaruan di situ. Selepas bergaduh-gaduh, akhirnya tetapkan buat perjumpaan pada hari Rabu. ya, seperti dijangka, 4 orang je yang datang. hmmm..

Selepas perbincangan yang agak pendek, maka, beberapa kata putus telah disepakati dan di post dalam fb. Tiba-tiba ada yang tak puas hati dengan alasan keputusan tu tak adil sebab tak semua yang ada. PULAK! Dah buat perjumpaan kau tak nak datang. Maka gaduh la lagi sekali. +_+

Pelik la aku tengok orang arab ni. Kerja duk bergaduh jeee. Dan la gaduh dalam bahasa arab. Memang aku malas la nak campur. Dan kebanyakkan post ditulis dalam bahasa arab tapi dalam tulisan rumi. I really make a very high effort to read and to understand it. +_+

Ok, next step adalah pilih ketua. Masuk hari ni, dah 9 hari duk la bincang siapa nak jadi ketua. Tak settle2. Pelik aku tengok. Ok, honestly, aku tak nak jadi ketua sebab dak melayu ada 2 orang je dalam kumpulan tu. So better la budak arab je yang jadi ketua. Kan kan? Dan susah sangat, akhirnya, semua orang kena bagitahu markah individual assignment masing-masing. Siapa yang paling tinggi akan dilantik menjadi ketua. As expected, ada la dua tiga ketul je yang respond. Dan yang paling tak sedap hati, setakat ni, nampak macam aku je markah paling tinggi. Damn! 

Kalau aku la jadi ketua, first of all, aku nak semua orang cakap english dan post pun dalam english. It fair i guess. It's not your language, neither me. You speak arabic and I speak malay. Fair la English. Ececeh. Belum pape lagi kau dan berlagak macam ketua. hihi. Shaadapp youu. Ni practice je okaayyy. 

Hmmm..Aku harap dapat settlekan benda ni secepat mungkin. Aku banyak lagi benda lain nak kena fokus. Jawatan dalam persatuan dan batch ni pun, rasa macam nak lepaskan je. Tak terkejar laa nak buat semua benda. +__+ MY MAIN FOCUS IS TO STUDY MEDICINE HERE. 

Okay dah. Malas nak buka topik baru. Hari ni memang aku nak cerita pasal group assignment yang ntah apa-apa ni. Poning kepalo den. Kbai~

.

4 Lovers??