Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- tidur?
- 2 hari lagi
- sentap
- Yakin boleh..
- stress to de power of infinity
- meet DidiDido
- Yang atas melihat yang di bawah
- Moving forward, forget the past 1
- Remember my birthday?
- over




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Keep the positive. =)
Sunday, November 23, 2014; 12:05 AM

Bismillah...




End of internal medicine exam paper 2. Agak susah sebenarnya. Dan secara tak langsung, menunjukkan aku belum betul betul betul sepenuhnya menguasai bidang perubatan ni. Haih. Need to work hard Dr Anwar!! Ingat nak dapat title doktor, senang2 begitu ke? Lepas exam, nak senang2 jadi doktor? Dah betul2 mahir ke belum? 


Pergi exam dalam keadaan tidur sekejap je. Tu pun tidur dalam keadaan yang sangat tak tenang. Dan pagi sebelum nak ke dewan exam, aku sangat mengantuk. Sedikit sebanyak bagi kesan juga la masa nak jawab. Tapi apakan daya. Dulu aku tak macam ni. Tapi sejak ambik medik ni, segalanya berubah. haha! Overall, dah usaha. Tawakal je lah. Baiki mana2 kelemahan. Lusa paper 3 pulak. T.T


Keep strong Dr Anwar! 
Kadang2 bila rasa down, buka balik blog, cari balik post2 lama, I can see myself. Full of energy, enthusiasm, eagerness, curiosity, and so many positive in me. The are positive elements inside. You just to remind yourself. =) Kembali bertenaga. Bersyukur ada blog dan aku ada mencoretkan banyak benda kat sini. Begitulah kehidupan, ada turun naiknya. 


Plan malam ni...xnak tidur lagi. Sebab exam lusa. So i decide not to sleep tonight and study hard. So that malam exam nanti boleh tidur dengan tenang. Ya reeettttttt. (Means hopefully for an impossible thing to happen). Haha. Lelap mata, tarik nafas dalam2, feel your inner soul, tahan nafas, hembus.. Ulang sebanyak 3 kali. Tenang. 


Dulu, 
Aku jenis yang suka kalau ada orang support aku. Kadang2 aku jenis bergantung kat orang. Tak semua orang. Ada orang2 tertentu, bila dia cakap, rasa macam tenang je. Rasa macam positive je. Rasa kembali bertenaga. Lagi2 bila nak exam atau tengah stress, atau tengah sedih, aku akan cari orang tu. 


Dulu,
Orang tu hanyalah kawan2 aku. We are close to each other. Tapi kitorg hanya kawan. Walau seramai mana pun yang salah anggap hubungan kitorng. Yang penting, masing2 tahu, we support each other. 


Tapi sekarang, 
Aku harus kuat. Berdiri sendiri. Kadang2 rindukan sokongan dari kawan2. Ramai kawan2 yang dah hilang. Sejak aku mula belajar jauh. Jauh. Jauh. Dan akhirnya lost contact begitu sahaja. Sebab dulu bukannya ada facebook, connecting people. haha. Aku sedar, walaupun kadang2 aku masih perlukan sokongan kawan2, aku mesti belajar untuk berdiri sendiri. Keadaan sangat berbeza sekarang. Kawan2 sekeliling pun sama2 stress. lol


Walaupun begitu, masih ada yang masih bersamaku. Dan sentiasa memberikan semangat dan sokongan. Terutama keluarga tercinta, dan kawan2 istimewa dan baik dan rapat. Alhamdulillah. Thank you Allah. They may not realize how their little effort, little advice, their positive words, means A LOT  to me. I really really and really appreciate it. Semoga Allah membalas jasa mereka dan melapangkan mereka dan menunjukkan mereka jalan keluar tatkala menghadapi musibah. Kerana mereka telahpun banyak membantu aku ya Allah. Ameen ya Rob. 


Last but not least, scroll ke atas dan tengok balik gambar aku. Aku masih tersenyum. Senyumlah selagi mampu. Senyumlah walau seberat mana ujian menimpamu. Kerana setiap ujian itu tidaklah ditimpakan ke atas kamu melainkan kamu mampu menghadapinya. Itu janji Allah. Semoga aku terus kuat. Ameen. 


Can you smile for me? =)


2 Lovers??