Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- sentap
- Yakin boleh..
- stress to de power of infinity
- meet DidiDido
- Yang atas melihat yang di bawah
- Moving forward, forget the past 1
- Remember my birthday?
- over
- banyaknyee T.T
- Last round.




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

2 hari lagi
Monday, November 17, 2014; 5:41 AM

Bismillah...


I can't help but post it here. 2 days before my final exam. Stress. Memang stress. Bukan aku sorang je yang rasa benda ni. Tengok kawan2 lain pun sama. Dan mula la buat benda bukan2 or jadi gila kejap ke. Kadang2 tu, ada jugak rasa keseorangan, tapi bila tengok kawan2 lain pun gila, aku sedar, aku bukan keseorangan. haha


Ambik medic stress? Erm..Not really. Yang stress bila exam je senanye. hik3. Of coz I'm talking about life as a student. Excluding the life as a doctor. Medic is interesting. Yang tertekannya adalah exam. Lagi2 final exam kan. after this very long journey, 6 years of studying medicine. 


Bosan kaaaaaannn. Asal buka post aku je, mesti cerita pasal stress. Haha! Sebabnya kadang2 tu stress and luahkan la kat blog ni, rasa lega sikit. Second reason, supaya beberapa tahun akan datang, bila aku buka balik blog ni, dan aku baca, aku sedar, apa yang aku kecapi, bukan senang, bukan mudah. It needs a lot of hard works and persistent. Supaya aku akan terus kuat. 


*************************************

Kadang2, kita tak perasan, kita dah terbuat orang terasa. Kadang2 kita buat biasa je, tapi oran tu terasa. Kadang2, orang yang terasa tu adalah aku. Kadang2 tu, ada juga terasa dengan kawan2. Not sure either I should tell them or not, that what there are doing hurting me. Tersepit antara nak jaga hati orang dengan hati sendiri. 


Entah lah. Most of the time, I just keep it by myself. Pujuk hati, cakap biar je lah. Xpe lah. Sikit je tu. Okaaayy. But the truth is, aku terasa jugak. Ok, semoga Allah menjaga hati ini. Ameen. 


*************************************

Pasal stress, aku sangat2 jarang cakap kat keluarga aku. Ataupun boleh cakap tak pernah. Aku lagi suka cakap kat kawan yang aku percaya. Mungkin sebab aku tak nak tunjuk yang aku stress depan keluarga aku. Mungkin aku nak tunjuk yang aku kuat. Aku tak nak tengok ibu ayah sedih. Haih. Even, sebenarnya, ibu ayah dah terlebih dulu melalui alam pelajar di universiti. Pastinya ibu ayah faham. Tapi aku tetap mahu sorokkannya. 


Some of my friends are very good in giving advice. Bila bagi nasihat tu, rasa lega sikit. But yeah, aku ni kadang2 jenis nak kena bagi peringatan selalu. Tapi kadang2 orang tu xselalu ada dengan kita. Allah kan ada? :') But I'm very thankful and appreciate that some of my friends are so concern with me. Thanks! :') 


2 hari lepas, I have severe mental break down. Sampai tak boleh nak study. Last2 tido. Seyesly, blog aku agak negative. Tak elok untuk tatapan budak yang baru nak ambik medik. hahahaha. I am a positive guy. Tapi dalam blog ni, aku kadang2 negative gak la. Well, it's nothing wrong with stress, right? It is not so negative. It just part of life. 


Next time, I try to post with positive things. hik3. 

#prayfornua


0 Lovers??