Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Memories remain
- I Won't Give Up - Jason Mraz
- Am I right?
- short 2nd day update
- Ophthal started
- unexpected
- ❒ December is leaving ❒ 2012 is approaching
- daa~
- insomnia --> fever
- Give me something, I will keep it forever. ♥




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Daurah
Sunday, January 29, 2012; 1:37 AM

Bismillah...




Maka bermulalah "winter break" kami selama 2 minggu. Yay! Tak sempat nak rancang apa-apa, dah ada Daurah kitab. Owh, indahnya duduk Cairo.


Yesterday, I don't know why I can't sleep. I just read ophthalmology and chatting with friend. Tiba-tiba ada orang suruh tidur sebab esok ada Daurah. Uh, baru perasan daurah tu start esok! Anwar2, apa nak jadi dengan kau ni? Errr, nak jadi otromen boleh? Nooo!


Tapi tak dapat tidur. Sampai lepas subuh barulah mata nak lelap. Eiy, mengada betul la mata ni. Nampak sangat sengaja tidur lambat kan. Akibatnya, bangun lewat. Itu pun lepas ada orang call pukul 9 pagi. Aaaaaah! 30 minit lagi nak start. Maka saya mandi laju-laju dan siap tak sampai berapa minit pun. Rasa rugi kalau datang lambat sebab daurah kitab akan start dengan sheikh Rohim.


Dalam teksi, sambil makan cokelat, driver tanya, "feen fi sabi3?" (kat mana kat sabi3?). "Fi mahkamah", jawabku. "El mahkamah feen?" soalnya lagi. Hey! Lepuk juga kang pemandu teksi ni. Siapa yang driver sebenarnya ni? Ikutkan hati, suruh dia duduk belakang, biar aku je yang bawa teksi. Heh! Tapi sebenarnya aku pun tak tahu jalan. huhu. Ni yang tak suka dengan pemandu teksi yang tak bertauliah ni. Patutnya dia la yang lebih tahu jalan. +__+


Last2, rasanya semua orang dah boleh teka apa yang terjadi. Pemandu tu sendiri pening tak tahu nak ke mana. Entah jalan mana entah dia masuk. So, saya turun je la kat situ. Tapi...Kat mana ni? I'm lost AGAIN! Apa ni?? Dalam seminggu banyak kali sesat. Sedihnyeeeee.. Cuba call beberapa orang. Tak jawab. Dah ada dalam kelas la tu. Maka pengembaraan bermula. Jalan-jalan-jalan dan jalan. Mana ni?? ='(


Dah lama berjalan, tapi tak nampak tanda-tanda nak sampai pun. Pengembaraan diteruskan lagi. Hantar msg kat orang, call beberapa orang, tanya orang arab. Segala macam usaha dilakukan. Selepas sejam, baru sampai di rumah Perak. Adoiyai. Akhirnya sampai lewat. =.=" Dan....tempat dah penuh. So saya kena duduk kat atas tangga. Apakah nasibku? huuuu~ Tak kisah la, asalkan boleh dengar. That's much more important. =)


Pengajian sangat menarik!


So, saya nak mengajak siapa-siapa yang ada kelapangan untuk join sekali. Banyak benda yang boleh belajar, insya-Allah. Plan asal nak ke ma3rad kitab (pesta buku) terpaksa tangguh ke hari lain. Tak tahu lagi bila nak pergi. Erm, now sangat mengantuk. Esok sambung daurah kitab lagi. Habis daurah ada PWTC. Then maybe akan ke tempat lain. So, dah penuh. Siapa yang lambat book, tak dapat laa. ngeh3 *bajet hot la kau ni anwar*

Take care~

p/s : siapa2 yang nak sesat, sila ikut saya. Saya sangat mahir jalan-jalan ni. hihi

2 Lovers??