Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- 1st time
- Sahur martabak
- Result..
- iceskating
- za3laan.. :'(
- How to make spreadsheet
- Concentration
- Sabi3...
- And this is the best plan?Are you sure? Is this...
- p/s : love takes wing <3




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

buat keje last minit..
Saturday, August 20, 2011; 1:41 PM

Bismillah...

Uh, penat! Baru je balik daripada university. Ada program ABC (Amazing Balance Community). Dan dalam ramai-ramai yang datang tadi, ada 3 orang je budak melayu. Haha! Well, biasa la tu. Ramai melayu dah balik malaysia. =') Dan disebabkan penceramah cakap arab laju tahap maksimum, rasa macam susah nak faham tadi. Ada la sikit faham. hik3. Yang penting, apa yang dia nak sampaikan adalah pembahagian masa yang seimbang. ngeh3


Tapi seriously balik lepas zuhur tadi, panas gile! Dah la balik jalan kaki. Tulah, baru jalan sikit dah tak larat. Padahal, zaman nabi dulu, orang mampu pergi berperang lagi semasa perang badar. Masya-Allah.


Hari ni, nak cakap pasal plan "last minute". Dan banyak kali berlaku dan semalam dah sampai kemuncak maka hari ni kena tulis kat blog. hihi. Konsepnya mudah je. Semua orang ada plan masing2. So, kita tak boleh senang-senang nak kacau plan orang. Tolong la hormat sikit.


1st case...(tatkala aku sedang main internet)
Member 1 : wey, kau nak pergi tak ni?

Aku : Owh, ok. Jom pergi. (sambil aku tutup laptop dan terus tukar baju dengan lajunya)

Member 1 : jap, aku nak solat dulu.

Aku : pulak! Tadi cakap macam dah siap. +___+

The fact is : aku siap tak perlu lama-lama. Kau tak payah nak sibuk risau kat aku. Kau dah siap, bagitahu aku then kita terus pergi. haih



2nd case...(sama gak, main internet lagi)
Member 2 : eh, kita nak pergi pukul berapa ni?

Aku : Nak pergi la ni. Jap, aku tengok internet jap.

Member 2 : (diam sambil main game)

lepas 5 minit...

Aku : jom la. Nak pergi dah.

Member 2 : jap2. aku nak mandi dulu.

Aku : hampeh! +___+

Fact : mandi xboleh mandi lagi lama ke? haih



3rd case...(tengah prepare untuk berbuka puasa)
Tiba-tiba member call.
Member 3 : Hello nua, kau buat apa ni? Ada akak ni ajak buka puasa kat rumah dia.

Aku : ish, asal bagitahu lambat? Aku tengah masak ni haa. Siap ajak haziq makan kat rumah aku sekali lagi.

Member 3 : Kau masak untuk sahur je lah. Aku dah cakap kat akak tu ramai yang datang. Kalau ramai tak datang, membazir la.

Aku : Heh! sesuka hati je confirmkan untuk orang. Orang lain pun ada plan gak. +___+

Fact : time semangat nak masak time tu la ada benda akan mengacau.



4th case...(tengah baca-baca blog orang)
Ada orang call pulak..

Man : Hello. Anwar, ana rahman ni.

Aku : rahman mana pulak ni?

Man : tahun 5. Cam ni, ana cadang nak buat tadarus hari ni untuk group kite. Kat mounira pukul 2:30, boleh?

Aku : eh, jap2. Ni program apa ni?

Man : IHRAM perubatan.

Aku : ooo. Kejap lagi ke? (time tu dah pukul 2:15)

Man : aah.

Aku : ok. +____+

Fact : tak reti la nak inform awal2. Nape tak inform bila dah pukul 2:30 tu? haih



5th case...
Member 5 : jom2 kita pergi. Kalau pergi lambat, lambat sampai nanti.

Aku : ok jom.

Bila dah keluar rumah...

Member 5 : eh jap tertinggal dompet. Tak pun, eh jap, nak bawak beg. Tak pun, eh jap, tertinggal...(segala macam benda la kau nak tinggal. Satu hal pulak nak tunggu kau. Lain kali, nak keluar tu check la semua benda dulu)

Bila berjalan..

Member 5 : eh, laju betul kau jalan. rileks la.

Aku : heh! +____+

Fact : aku dah bajet la. Dengan kelajuan ni, kita tak akan sampai lambat. Kalau jalan macam siput, lewat la. Tadi nak cepat sangat.



Kesimpulannya, aku ada plan sendiri. Especially time management. Tolong la jangan sesuka hati nak kacau or melambat-lambatkan. Ada apa-apa, sila la inform awal-awal. Kau buat kerja last minute, pastu kau nak harap aku bagi komitmen. Memang tak la. Hik3. Bajet marah je. Bukan marah, nasihat je. Sila ambil iktibar.

p/s : i'm going to aswan tonight. ^_^


0 Lovers??