Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
-
- My last class
-
- "Sesungguhnya Allah suka pada hamba-Nya yang ban...
- "He knows the value of oxygen"
- First time operation
- (•̯͡.•̯͡)
- Ear, Nose, Throat
- \(‾▿‾)/ \(‾▿‾)/
- mata oo mata




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

one week before my final exam
Saturday, May 26, 2012; 10:30 PM

Bismillah...


Jadual exam yang dikeluarkan oleh Cairo University untuk 4th year student, shcool of medicine, kasr el-ainy. 




Jadual yang entah berapa kali nak ubah. Harap-harap lepas ni tak ada la ubah-ubah lagi eh. Susah nak bajet masa la kot. huhu. Bila tengok balik, memang patut la kitorang habis lambat. Setiap subjek = satu minggu. Student kat malaysia start lebih lambat tapi habis lebih awal. Exam diorang dalam seminggu je. Tapi kat sini, memang 'ma3ruf' exam yang begitu lamaaaaaaaa~ **Patut bersyukur ada banyak masa nak prepare**



Ni jadual yang telah dipermudahkan. hihi. Saya termasuk dalam group 1. Group tu untuk oral exam ye. Nasib baik la untuk clinical year dah tak ada practical exam masa final. Sebab dah memang sepanjang tahun duk practical je dengan pesakit kan. 


Selama 4 tahun belajar di sini, saya dapat perhatikan satu perbezaan yang amat ketara antara orang melayu dan orang arab. Orang arab sangat la malas nak datang kelas. Sebulan dua bulan sebelum final exam, masing-masing dah tak datang kelas. Study di rumah la kot. Amat berbeza dengan budak-budak melayu kat Cairo University ni. Walaupun sekarang ni adalah waktu study leave, masih lagi minta doktor untuk buat kelas revision sampai minit-minit terakhir. Gigih betul orang melayu ni. Dah la kelas tak ponteng, dah bagi cuti, tak mahu cuti. hihi. 


Pernah sekali, doktor cakap, "you don't need the revision class. What we teach you in class is enough". Tapi budak-budak ni bertegas gak nak buat. huhu. Dan saya, tak tahu nak dikategorikan yang mana. Saya tak lah suka ponteng kelas macam budak arab. Tapi saya punyai pendapat yang berbeza. Bagi saya, masa study leave perlu untuk minit-minit akhir ni. Dan tak berapa minat dengan kelas revision yang menggunakan cara pembelajaran yang sama seperti dalam kelas-kelas biasa. Tapi ikut masing-masing la kan. Yang penting masing-masing kena usaha betul2. Jangan terleka sangat ok? ^_^ Jum2 sambung study balik. NINJA!!!



p/s : tak ada yang nak tanya ke macam mana chess tournament hari tu? huhu. Takpe, saya jawab juga, dapat nombor dua sebab kalah dengan orang melayu gak. sekian~

4 Lovers??