Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Yaa-Taa!
-
-
- keliru
- Raya lagi..
- buat keje last minit..
- 1st time
- Sahur martabak
- Result..
- iceskating




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Unofficial 4th year medical student
Monday, October 3, 2011; 11:57 PM

Bismillah...

Starting from 1 October, our new semester just begin at Cairo University. Yet, I still didn't get my pharmacology exam's result. I hope I pass the exam, insya-Allah. I just get used when an Egyptian promises "bukroh" which means 'tomorrow', it's actually means next week or even next month! That's what happen every time I ask one of the staff in the office. The answer always bukroh. lol. Rasa cam nak ketuk je kepala mak cik tu.


Suddenly, I ask myself, "why did I write this in English?". ^__^


Result maybe akan keluar esok. Tapi tak sure lagi. Tapi saya masuk je kelas tahun 4. Means I'm not officially appointed as 4th year medical student until I pass my exam. huhu. Baru 2 hari kelas. Start dengan kelas forensic medicine. Macam seronok gak la belajar forensic ni. And it make me realize that everyday human develops. Macam kalau orang dah mati, macam mana kita nak kenal pasti berapa umur dia. Untuk permulaan ni memang belajar pasal identification je. Yet so interesting!


Untuk minggu pertama ni, practical class tak start lagi. Setiap hari kelas start pukul 12 sampai pukul 2 je. 2 jam je kelas satu hari. Macam rare je. huuu. Rasa macam banyak pula masa terluang. Takde la terluang sangat. Still ada benda nak kena buat. In fact, saya dah jarang sangat online sekarang ni. hihi. Next week, practical classes will begin. So be prepared. Nak update blog pun dah tak sempat sangat dah. Twitter pun jarang2.


Kan Allah dah janji dalam Al-quran dalam surah Asy-syarh, ayat ke 6, "Sesungguhnya bersama kesusahan ada kemudahan". Maka tak perlu la risau kalau rasa susah tu. Kesenangan yang Allah janjikan itu adalah sesuatu yang pasti. =)


Owh, lupa nak habaq, sehari sebelum start kelas, saya dah pun pindah ke rumah baru. Lepas tuan rumah lama buat hal, terpaksa cari rumah baru. Akhirnya, dapat rumah baru ni. Apa yang saya suka adalah rumah ni dekat dengan universiti dan besar dan tak mahal dan dekat dengan pasar dan lain-lain. hihi. So, boleh bayang la kan. Dalam pada masuk clinical year, dapat rumah baru yang baik, mesti la excited. ^_^ Dan bertambah excited kalau result exam bagus. huhu.


Alhamdulillah. Lepas satu, satu rezeki Allah kurniakan. Semoga saya dan sahabat-sahabat yang lain menjadi hamba yang bersyukur. Ameen.


Now rasa mengantuk, tapi kalau tidur lambat pun xpe sebab esok kelas start pukul 12 pun. huhu. Baik baca forensic dulu. Night all. Nanti saya update macam mana kelas forensic ni. heee.

Take care~

3 Lovers??