Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- paneh bai
- hematuria :'(
- Bismillah... There's a time where you need to tal...
- Bismillah...
- Demi Rakyat
- Bismillah... Saya taw awak busy. Tapi dapat chat ...
- Reflex action
- stalker
- Decision making
- note!




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

sikit je lagi..
Friday, July 1, 2011; 12:35 AM

Bismillah...


Tadi masa makan, sambil borak2, tiba-tiba kawan aku cakap, esok dah masuk bulan julai. Aku pun, "eh, ye ke?" (sambil genggam tangan sebelah, sebelah tangan lagi kira) januari, febuari, mac, april, mei, jun...haa, betul la. Jun 30 hari je sebab dia tenggelam. ngeh3. See, cara lama tapi masih dipraktikkan.


Dan 5 hari lagi aku ada exam pharmacology juga merupakan subjek terakhir. Tapi ada beberapa exam la. Written, practical and oral exam. All about pharmacology. Fuh~


Secara tepatnya, 11/7 merupakan detik kemerdekaan yang sangat dinanti-nantikan. Dan semua orang sibuk membincangkan tarikh penerbangan pulang ke 'maliziya'. Tak kisah la kan. Sebab aku tak balik tahun ni. huuuu~ Yang pastinya, bulan 7 merupakan bulan yang agak sibuk. (walaupun dah habis exam, still nak sibuk gak. cheh!) Yup, mestilah. Dalam 'things to do list' setakat ni, ada 15 perkara yang akan dilakukan. Dan ada beberapa event yang akan berlangsung.


Cepat la habis exam. Cepat la masa berlalu. Cepat la please.. Herm..last subjek ni, rasa semangat tu dah makin pudar la. Yela, start exam since 23/5 kot. Ada orang cakap, best la banyak gap. Boleh cover banyak. Haa, cover tak cover, dah lebih sebulan hidup macam ni. Kehidupan dalam fitrah exam ni, duk rumah je la. Keluar pun kalau nak pergi library or kedai.


Tak sempat nak habis exam lagi, 9/7 dah ada event lain yang berlangsung. Perhimpunan BERSIH. Macam-macam dah orang cakap. Yang setuju dan yang membangkang, masing-masing ada hujahnya sendiri. Biasa la tu, dalam apa-apa perkara pun, mesti la ada yang setuju dan tak setuju. Kan? Namun, kata-kata kesat yang dilemparkan, sangat tidak wajar. Jika ingin berhujah, berhujah lah secara berhikmah. Walaupun aku duduk jauh di perantaun, (erk..) namun bahang pilihan raya itu dapat aku rasa. Umurku belum lagi mencapai 21 tahun. Belum boleh mengundi. Tetapi ini bukan alasan untuk menutup mata dan membuat seakan-akan tiada apa yang berlaku. Jika anak muda ketika ini terleka, bersikap tidak mengambil tahu, tidak berilmu, maka apakah akan terjadi pada generasi akan datang??


"Berikan aku 10 orang pemuda maka aku akan goncangkan dunia" -Soekarno-


Begitulah serba sedikit digambarkan betapa besarnya peranan golongan muda. Sudah pasti golongan pemuda yang dimaksudkan adalah pemuda yang mampu berfikir, yang berilmu, yang amanah, yang jujur, yang bersemangat, yang kuat. Maka golongan remaja masa kini, marilah kita sama-sama memperkayakan diri kita dengan ilmu dunia dan ilmu akhirat. :)


Cukup la bincang tu. Sebab motif utama kali ini bukan untuk menyentuh peranan pemuda. huhu.


p/s : awak oo awak. imy~


4 Lovers??