Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- I looking for my watch (mcm Mr. Bean)
- Haish
- mi secreto
- Today I don't feel like doing anything..
- Saya nak jadi mathari awak...
- sanah helwah :)
- I'm alive :)
- Special for my friends :)
- Yeay. Hujan!
- kenapa..penat..




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Finally ia bermula..
Monday, May 23, 2011; 2:51 AM

Bismillah...


First of all, tajuk ni macam pernah dengar kan? Tapi tak ingat kat mana. huuu~ Final, mula. Apakah ini semua? Final exam la nak mula dah. 5 jam daripada sekarang akan start final exam. Tapi nua masih boleh post entry lagi kan. :D Tunggu subuh pukul 3:16 ni. Lepas subuh nanti tidur la kejap.


Dah hampir tiga tahun nua belajar kat Cairo ni rupanya. Macam-macam dah berlaku. Dan hari ini akan bermulanya final exam. Apabila ada permulaan, maka akan adalah pengakhiran. Kehidupan nua sebagai "3rd year medical student" akan berakhir. Insya-Allah, jika diberikan keizinan, nua akan melangkah ke tahun 4.


Semoga ilmu yang nua dapat sepanjang 3 tahun ini dapat dimanfaatkan. Apa yang nua belajar untuk tahun 3 ni, harap dapat dihadirkan bersama semasa menjawab final exam nanti. Ameen.


Ikut pengalaman senior2, ramai yang cakap tahun 3 ni tahun paling susah (killer). Entahlah. Kadang-kadang nua tak bersetuju juga dengan istilah yang digunakan. Mungkin susah, tapi tak perlu la nak sebar kat junior2 dengan perkataan negatif seperti itu. Mungkin niatnya baik, supaya junior memberikan lebih penekanan. Namun, perkataan yang lebih positif sepatutnya digunakan seperti 'tahun 3 ni lebih mencabar dan menarik!'. Perkataan susah tu, seboleh-bolehnya nua nak jauhkan daripada kamus hidup nua. Hari ni akan menjadi penentunya. Semoga Allah permudahkan segalanya. Ameen.


Nua exam lama sangat. Sebab gap pun jauh. Dan banyak jenis exam. -.-"

23.5 Microb practical
25.5 Parasitology practical
29.5 Pathology practical
7.6 written Pathology ppr 1 10-12
8.6 written pathology ppr 2 10.12
16.6 written microbiology 10-12.30
20.6 oral microbiology
22.6 oral pathology
27.6 written parasitology
6.7 written pharmacology ppr 1 10-12
7.7 written pharmacology ppr 2 10-12
9.7 oral pharmacology
11.7 oral parasitology

See..Osah lamo eh..

Okaylah, minta semua doakan kejayaan semua pelajar perubatan tahun 3. Berjaya semuanya, Insya-Allah.


Sekarang, nak share tempat belajar sepanjang tahun 3 ni. ngeh3. :)


Photobucket



Photobucket

1. printer + scanner + photostat. Senang, tak payah nak pergi kedai. Boleh print nota sesuka hati :)

Photobucket

2. Gambar2 untuk praktikal microbiology. Malas nak buka buku banyak kali, tampal je kat dinding. :)

Photobucket

3. Lampu. Dan terang lagi bersuluh. lol. :)

Photobucket

4. Beruang kena hukum gantung kat lampu. ngah3 :)
5. Ada pulak binatang ni. :)

Photobucket

6. Perfume. Meransang otak. (cheh!) :)
7. Piring kecil daripada Turki.
8. Gambar adik-beradik. :D:D:D

Photobucket

9. Bahan kitar semula dijadikan tempat letak pen yang berwarna-warni. :)
10. Kombinasi, pensel kaler + jam + perfume adidas..

Photobucket

11. Cantik kan kertas ni. Memo pad. :)
12. Al-quran serta terjemahan sebagai panduan. :)

Photobucket

13. Ibu & ayah sentiasa menemani. :)

Photobucket

14. Planner! :)

Photobucket

15. Doa serta kata-kata motivasi. Keep up motivate yourself. :)

Photobucket

16. Merujuk kepada softboard. Penat nak hias ni. :)

Photobucket

17. Monyet!!!! Hadiah birthday masa 18 tahun from MEG 1. Kalau tekan perut dia boleh berbunyi kot! :)
18. Potong kertas dan tulis nama sendiri. :)

Photobucket

19. Last but not least, "keep up your hard work". :)


p/s : 'nua' adalah bahasa general...:)

5 Lovers??