Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- Haish
- mi secreto
- Today I don't feel like doing anything..
- Saya nak jadi mathari awak...
- sanah helwah :)
- I'm alive :)
- Special for my friends :)
- Yeay. Hujan!
- kenapa..penat..
- The Choice Is Yours.




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

I looking for my watch (mcm Mr. Bean)
Friday, May 20, 2011; 4:27 AM

Bismillah...


Setelah hampir 2 minggu duk terperap kat rumah, (keluar la kadang-kadang nak beli makanan), kononnya nak study. Yela, final nak dekat la pulak kan. Akhirnya, semalam aku telahpun menjejakkan kakiku ke City Star! Cheh! Bajet dah habis baca semua je kan. Nak kata habis baca tu tipu la kan. Tapi kalau untuk exam minggu pertama, dah cover la kan. So, bagi chance la please :)


Niat di hati nak beli vacuum (penyedut habuk). Dah lama dah rancang nak beli, tap duk pinjam orang lain punya je. Dan akhirnya tuan punya vacuum dah pindah rumah. Mahu tidak mahu, kena gak beli untuk kegunaan rumah :D Macam biasa, dalam perjalanan nak pergi memang la aku paling bersemangat. Siapa2 yang dah biasa keluar dengan aku memang akan faham. Mula2 memang aku bersemangat dan akan banyak cerita macam2. Kalau tak pun, aku akan bawa apa2 buku nak baca (bukan buku medic la kan).


Dan memang tabiatku jalan laju (kalah raja pecut dunia). Tapi2, kalau pergi shopping, aku 'prefer' jalan 'slow'. Kalau laju, mampuih orang lain nak kejar. lol. Dan kalau ada yang perasan, bila dah berjalan dalam kadar yang agak lama, aku jadi letih. Dan secara 'automatik' aku akan senyap tanpa perlu tekan apa2 'button'. Risau lak ada yang salah faham. Mesti ada yang ingat aku ada terasa ke, tak suka ke. Naah. Memang macam tu. Tak payah risau. Aku cumanya penat je. Normal thing. huuuu~



Dalam pada aku syok tengok barang kiri kanan, mataku terpaku pada kedai-kedai jam yang berderet. Teringat pula kat jam yang hilang hari tu. Sayang la hilang jam. Sekarang ni ada satu jam je. (jam casio) Tapi nak gak beli jam warna hitam tu. Tak pun warna hitam + oren tu. Aduhai. Sebab...1) nak ganti jam yang hilang dulu. 2) nak cari teman untuk jam sekarang ni. Kesian dia duk sorang2. 3) Jam tu style la. 4) nak matching ngan baju. Bila diteliti balik, daripada empat2 sebab yang dikemukakan, tak ada satu pun alasan yang kukuh. -.-" Tak jadi beli. Tengok je la.


Tengok la. Bagaimana keinginan aku membeli sesuatu. Padahal benda tu bukanlah keperluan mendesak. Sedihnya dengan sikap aku ni. (hantuk kepala kat dinding 8 kali) Terus aku teringat, setiap hari kalau nak ke kuliah, mula langkah pertama aku keluar daripada rumah sampai ke universiti, tak kurang daripada 10 orang akan minta sedekah/jual tisu kat tepi jalan.


Setiap hari aku akan melihat golongan ini. Matanya seolah-olah merayu supaya diberikan sedikit daripada rezeki yang kudapat kepada mereka. Terukir jelas kemiskinan mereka daripada raut wajah mereka. Kadang2, aku tak sanggup untuk melihat mereka bukan kerana hina tetapi aku sedih melihat keadaan mereka. Ah, kalaulah aku mampu bantu mereka semua dan membasmi semua kemiskinan kat negara ini. -.-"


Maka kesimpulannya, ada yang lebih memerlukan rezeki yang Allah kurniakan kepada kita. Mengapa kita perlu membazir sewenang-wenangnya? Kadang-kadang kita mengadu tak cukup makan, padahal ramai lagi yang dah 2 3 hari tak makan. -.-" insaflah...


"Orang-orang yang menginfakkan hartanya malam dan siang hari (secara) sembunyi-sembunyi mahupun terang-terangan, mereka mendapat pahala di sisi Tuhannya. Tidak ada rasa takut pada mereka dan mereka tidak bersedih hati."

(Al-Baqarah, 2:274)

p/s : makin dekat nak exam makin rajin update blog kan. ngeh3. apa punya turr~~ Owh, entry sebelum ni saje je. Nak cakap rindu kat family la kan. :p abaikan..

0 Lovers??