Little Paris
Rules & Regulation

Welcome to my lovely blog.
Hush & Listen up!

You're NOT allowed to:-
-Copy, Rip, Spam, Steal & more...!

If you hate me, kindly click the red 'x' button on the top-righthand corner of the screen.
If you love me, please stay to enjoy. :D



Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Mind your words.
Leave you footsteps here.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Kasr el-Ainy Mission

1)To graduate quality physicians capable of implementing various levels of health care practices, following medical ethics and ready for continuing professional development.

2)To train specialized physicians to conduct advanced scientific research, apply updated technologies and follow national and international medical standards.

3)To care for the development of the competitive edge of human resources, serve the community and share in solving national health problems.



Rewinds

By Post:
- love story
- important dates
- Depression??
- New year 2015 with new spirit
- How to say, "I'm Sorry."
- Bismillah... Oh Allah, I don't always understand...
- Just don't judge.
- internal medicine killing paper
- Guilty
- sayu




By Month:
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
October 2012
December 2012
January 2013
February 2013
March 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
November 2013
December 2013
March 2014
April 2014
May 2014
June 2014
July 2014
October 2014
November 2014
December 2014
January 2015
February 2015
July 2015
August 2015
November 2015


Follower



Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

Cepat la balik..
Tuesday, February 10, 2015; 4:02 AM

Bismillah...



Telefon bimbitku bergetar. Tanda ada "message" yang masuk. 


Lantas aku membacanya, 


"Cepat la balik sayang. Tak sabar nak jumpa. Dah macam tak kuat nak lalui semua ni", kiriman si dia yang jauh di sana.


"Sabar la sayang. Sikit je lagi. Nanti kita jumpa eh?" pujukku setiap kali dirinya terasa lemah. Ya, "long distance relationship" (LDR) ni sangat2 menguji diriku. Bukan saja diriku yang diuji, tetapi kedua-duanya diuji. 


Sudah beberapa kali Fara menhantar kiriman seperti itu kepadaku. Dari mula-mula berpisah sehinggalah sekarang. Dan setiap kali itu juga akan memujuknya. Tanpa jemu, aku akan terus memberikan kata-kata semangat.


Aku mengerti bukan mudah untuk terus bertahan dalam keadaan jauh begini dan masa yang berbeza. Tanpa dapat merasa kehadiran fizikal, dan perasaan rindu yang semakin mendalam, pastinya keadaan emosi akan sering kali terganggu. Dan setiap kali itulah jantung akan berdegup laju. Hatiku harus kuat. Jangan mudah mengalah. Pujuk diriku sendiri. 


Kadang-kadang aku terfikir, jika aku yang lelaki ini pun kadang-kadang emosi terganggu, apatah lagi seorang wanita yang memang fitrahnya berhati lembut dan lebih beremosi. Pastinya Fara lebih terkesan dengan hubungan jarak jauh ini. Maka aku sebagai lelaki harus kuat. Menunjukkan diriku kuat di depanmu. Kuat untuk dirimu walaupun hatiku terkadang merasa lemah. Agar engkau juga akan merasa kuat bersamaku. 


Bersabarlah sayang. Waktunya pasti akan tiba. Untuk kita bertemu kembali. Insya-Allah.


"Ya Allah, aku memohon berikanlah aku kekuatan untuk mengharungi semua ini. Kerana kekuatan itu hanya diturunkan daripada-Mu", doaku selalu.

Labels:


0 Lovers??